WTCC: 30 kiló mínusz a Hondáknak Katarban


Hirdetés

Közölték az idei utolsó versenyhétvégére érvényes ballasztokat a WTCC-ben, és a Honda esetében jelentős fogyás történt, felére csökken a korábbi teher. Michelisz Norbert célja, hogy csapattársai előtt végezzen összetettben.

Hirdetés

A 30 kg pontosan fele annak, mint amit Kínában kellett cipelniük a Civic TC1-eknek, ahol 60 kiló volt a fedélzeten. A Citroen a maximális 80 kilót kapja a szezonzáróra is, ami az utolsó versenyük lesz gyári jelenléttel. A Citroen maximális terhelése azt jelenti, hogy 50 kilóval lesznek nehezebbek, mint a Hondák.

Hirdetés

A Citroen végig 80 kilóval ment az egész szezonban, míg a Honda esetében állandóan változott ez az érték, de június óta nem kaptak ilyen kevés plusz terhet a JAS és a Zengő Motorsport autói.

A Lada, a Volvo, és a Chevrolet autói nem kapnak ballasztot a Losail International Circuiton, tehát az 1100 kilós minimum érvényes rájuk. Jövő héten utoljára áll rajthoz a Lada WTCC-ben. A villanyfényes versenyek november 25-én kerülnek megrendezésre.

Norbi a negyedik helyen áll a bajnokságban 190 ponttal, Monteiro a harmadik 204 egységgel. A magyar versenyző célja, hogy a portugál csapattárs előtt végezzen a szezonban, a legjobb legyen a gyári trióból.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
A Honda repteti a negyedik motort Barcelonába

A Honda repteti a negyedik motort Barcelonába

A japánok jobbnak látták, ha időben gondoskodnak a kellő készletről, és szerdán megérkezik a negyedik hajtáslánc Barcelonába. Az utánpótlásra szükség van, mert a második motort vették ki két nap...

Számos G6 típusnevet levédetett az LG

Mobil

Az LG úgy tűnik, jó néhány változatot készíteni szeretne legújabb csúcskészülékéből, legalábbis erre utal az, hogy számos, a készülékhez köthető típusnevet levédettek.

Cikk archívum...