WTCC: 30 kiló mínusz a Hondáknak Katarban


Hirdetés

Közölték az idei utolsó versenyhétvégére érvényes ballasztokat a WTCC-ben, és a Honda esetében jelentős fogyás történt, felére csökken a korábbi teher. Michelisz Norbert célja, hogy csapattársai előtt végezzen összetettben.

Hirdetés

A 30 kg pontosan fele annak, mint amit Kínában kellett cipelniük a Civic TC1-eknek, ahol 60 kiló volt a fedélzeten. A Citroen a maximális 80 kilót kapja a szezonzáróra is, ami az utolsó versenyük lesz gyári jelenléttel. A Citroen maximális terhelése azt jelenti, hogy 50 kilóval lesznek nehezebbek, mint a Hondák.

Hirdetés

A Citroen végig 80 kilóval ment az egész szezonban, míg a Honda esetében állandóan változott ez az érték, de június óta nem kaptak ilyen kevés plusz terhet a JAS és a Zengő Motorsport autói.

A Lada, a Volvo, és a Chevrolet autói nem kapnak ballasztot a Losail International Circuiton, tehát az 1100 kilós minimum érvényes rájuk. Jövő héten utoljára áll rajthoz a Lada WTCC-ben. A villanyfényes versenyek november 25-én kerülnek megrendezésre.

Norbi a negyedik helyen áll a bajnokságban 190 ponttal, Monteiro a harmadik 204 egységgel. A magyar versenyző célja, hogy a portugál csapattárs előtt végezzen a szezonban, a legjobb legyen a gyári trióból.

Hirdetés
Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Vegyes napot zárt szombaton a Renault az Ausztrál Nagydíj időmérőjén, a két versenyző közül Nico Hülkenberg mutatott sokkal jobb teljesítményt. A német ennek megfelelően elégedett is.

Cikk archívum...