Újabb visszavonuló a DTM-ben: távozik a kétszeres bajnok Scheider


fotó:xpb
Hirdetés

Az Audi versenyzője Hockenheimben bejelentette, hogy év végén távozik a DTM-ből, ahol két címet szerzett pályafutása alatt. Timo Scheider az utolsó versenyének vág neki vasárnap.

Hirdetés

Scheider hét futamot nyert a német bajnokságban, 2008-ban és 2009-ben sikerült címet szereznie, mindkettőt az Audival. 2011-ben Spában a 24 órás futamon sikerült győzedelmeskednie az R8 LMS-sel. A döntés egyértelmű jele annak, hogy a gyártók jövőre csak hat autót fognak indítani a jelenlegi nyolc helyett, amit egyelőre még nem erősítettek meg hivatalosan, de a fejlemények erre utalnak.

Android 6.0, ujjlenyomat-olvasó, 8-magos processzor és nevetségesen alacsony ár

Hirdetés

„Szerettem volna a továbbiakban is versenyezni a DTM-ben”- mondta Scheider. „A szívem továbbra is a DTM-é lesz. Számos más és izgalmas projektem van, melyeknek több időt fogok szentelni a jövőben. Ezek közé tartozik a saját csapatom gokartban és F4-ben. Ugyanakkor a versenyző Timo Scheider is meg fog maradni – hogy a ralikrosszban vagy más sorozatban, azt majd meglátjuk.”

Scheider novemberben lesz 38 éves, a 181. versenyén áll rajthoz ma Hockenheimben: itt indult első versenyén 2000-ben, és szintén ezen a pályán szerezte meg a címeit 2008-ban és 2009-ben. Tavaly futamot nyert a pályán, ami a mai napig az utolsó számára.

Hirdetés
Cikk archívum...