Peterhansel szerint sokkal könnyebb lett a Dakar


Hirdetés

Stéphane Peterhansel szerint sokkal könnyebbé vált a neves rali, mióta átkerült Dél-Amerikába. Az „új” helyszínek nem teszik lehetővé, hogy az egész napot felemésztő, embert próbáló szakaszok legyenek.

Hirdetés

Az 51 éves versenyző 12 alkalommal nyert a Dakaron, bőven van tapasztalata a régi, sokak szemében igazi eseményről, amikor Afrikán át hajtott a mezőny. 2009-ben biztonsági okokból elhagyták a földrészt és Dél-Amerikába vándoroltak a szervezők, ahol Argentína, Bolívia és Paraguay biztosítja a terepet.

Hirdetés

„Manapság sokkal könnyebb ez a rali. Afrikában olykor 9 órára vagy még többre volt szükségünk, hogy teljesítsük az etapokat. Most többnyire a táborba érünk a délutáni kávéra”- mondta Peterhansel az ABMS-nek. „Manapság nem több egy Dakar-etap annál, mintha egy meghosszabbított szakasz lenne a Rali Világbajnokságból” – jegyezte meg Mr. Dakar.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
A Honda repteti a negyedik motort Barcelonába

A Honda repteti a negyedik motort Barcelonába

A japánok jobbnak látták, ha időben gondoskodnak a kellő készletről, és szerdán megérkezik a negyedik hajtáslánc Barcelonába. Az utánpótlásra szükség van, mert a második motort vették ki két nap...

Számos G6 típusnevet levédetett az LG

Mobil

Az LG úgy tűnik, jó néhány változatot készíteni szeretne legújabb csúcskészülékéből, legalábbis erre utal az, hogy számos, a készülékhez köthető típusnevet levédettek.

Cikk archívum...