MotoGP: Rossi úgy érzi, rossz irányba indultak el


Fotó:XPB
Hirdetés

Valentino Rossi a csütörtöki phillip island-i tesztnap után elmondta, szerinte a csapat rossz irányba indulhatott el, és emiatt marad el rendre új csapattársától, Vinales-től.

Hirdetés

Szerdán a Doktor még a második leggyorsabb volt, majd a második napon az ebédszünettől kezdve csak szenvedett Ausztráliában. A nap végén visszaesett a nyolcadik helyre 1:29.674-es idejével, vagyis egy tizeddel gyorsult csak a tegnapi legjobbjához képest.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Összehasonlításképp, Vinales egy másodperccel lett jobb, mint volt, és kényelmesen az élen végzett. Rossi elismerte, hogy a tempóhiány hatással volt a tesztprogramjára. Csak remélni tudja, hogy a csapat megtalálja a válaszokat, miért lassult le ennyire. 

“Ez egy nehéz nap volt a számunkra, különösen délután. A reggel nem volt olyan rossz, kipróbáltunk néhány különböző keveréket, de a tempón dolgoztunk elsősorban, ami elég jó volt. Délután fontos hosszútávú tesztjeink voltak, és valamit megpróbáltunk módosítani a motoron, de sajnos nem működött jól. Nem voltam elég gyors.”

“Úgy tűnik, rossz irányba indultunk el. Ezután az interjú után visszamegyek a garázsba, és megpróbálom megérteni holnapig. Reméljük, tudunk fejlődni.”

Vinales ezzel szemben boldogan nyilatkozott, bár éjszaka nem aludt túl jól a tegnapi enyhe visszaesés miatt. 

“Tegnap nagyon rosszul aludtam, mert nem értettem hol vagyok. Reggel mikor nyomtam, láttam, hogy 1:28-as köröket megyek, ami rendben van, szóval talán a tegnapi nem volt egy jó nap.”

“Mindenesetre ma jó munkát végeztünk, és ezt nem csak a köridők miatt mondom, de sok kört is meg tudtam tenni a gumikon. Így kell folytatnunk, és fejlesztenünk kell a hátsó tapadáson különösen a 10. és 15. körtől a verseny végéig.”

“Ezen még kicsit dolgoznunk kell, de rajta vagyunk. A 27. körön 1:30-as időket mentem, ami azért boldoggá tesz.”

Hirdetés
Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Vegyes napot zárt szombaton a Renault az Ausztrál Nagydíj időmérőjén, a két versenyző közül Nico Hülkenberg mutatott sokkal jobb teljesítményt. A német ennek megfelelően elégedett is.

Cikk archívum...