MotoGP: Lorenzót a veszélyes hátsó abroncsa akadályozta!


Fotó:XPB
Hirdetés

A ducatis Jorge Lorenzo elárulta, a veszélyes hátsó abroncsa hátráltatta a második hivatalos téli teszt első napján, a Phillip Island-en.

Hirdetés

A háromszoros bajnok 11. lett a szerdai teszten az ausztrál pályán, 1.134 másodperccel Marc Marquez mögött. Miután ducatis pályafutása elég döcögősen indult Sepangban, Lorenzo most sokkal boldogabban nyilatkozott.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Bár az edzés végén sokakhoz hasonlóan nem tudott javítani az idején, erről az új lágy hátsó abroncs tehetett, amit a nap végén tettek fel Ducatijára. 

“A nap nagyon jól kezdődött, sokkal közelebb voltam, mint az első nap Sepangban.” – kezdte az értékelést Lorenzo – “Körről körre fejlődtünk. A problémát az jelentette, hogy az utolsó egy-másfél órában olyan hátsó abroncsot tettünk fel, ami nem úgy teljesített, mint az előző szett, így a bal kanyarokban veszélyesnek érződött.”

“Úgy döntöttünk, megállok és nem kockáztatom tovább, hogy javítsak a köridőmön. Ez volt a gond.”

“0.3-0.5 másodperces lemaradásban voltunk elsőre, de végül 1.2 másodperc hiányzott a harmadikhoz képest. Mindenesetre egy kicsit fejlődnünk kell néhány területen, és holnap valamit tesztelünk, ami ezen javíthat.”

Lorenzót idén egyébként a Ducati tesztversenyzője, Michele Pirro segíti, mint a pályaelemzője – a spanyol elismerte, még dolgoznia kell a versenyzési stílusán, hogy jobban alkalmazkodjon a Desmosedici kívánalmaihoz: “Kanyarról kanyarra fejlődök, a gyorsabb kanyarokban a motor még egy kicsit ideges, és nem is tudok úgy fékezni, ahogy szeretnék.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés

Számos G6 típusnevet levédetett az LG

Mobil

Az LG úgy tűnik, jó néhány változatot készíteni szeretne legújabb csúcskészülékéből, legalábbis erre utal az, hogy számos, a készülékhez köthető típusnevet levédettek.

Cikk archívum...