MotoGP: 2017-ben a Suzuki rendszeresen a győzelemért harcolna!


Gold and Goose Photography
Hirdetés

A Suzuki csapatfőnöke, Davide Brivio elárulta, hogy a csapatnak rendszeresen a futamgyőzelmekért kell harcolnia idén, miután 2016-ban megjött az áttörő siker.

Hirdetés

A három éves kihagyás után a Suzuki második MotoGP-s évében, a szeptemberi Brit Nagydíjon Maverick Vinalessel megszerezte első győzelmét 2007 után.

Hirdetés

Vinales az év során még háromszor állhatott fel a dobogóra, és bajnoki negyedik lett a hondás Marc Marquez, illetve a Yamaha párosa mögött. Csapattársa, Aleix Espargaro a 11. helyen végzett.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

2017-ben a Suzuki két új versenyzővel száll harcba, ugyanis a Ducatitól érkezik Iannone, míg a Moto2-ből Alex Rins.

“Sosem mondtuk, hogy három vagy öt éven belül nyerni akarunk.” – mondta Brivio az Autosport.com-nak – “Nyilvánvalóan olyan hamar részt akarunk venni a bajnoki csatában, amilyen hamar csak lehet.”

“A célunk, hogy közel kerüljünk a Ducatihoz, majd a Yamahához és a Hondához. Valamilyen módon ezt meg is tettük, futamot nyertünk, és többször felálltunk a dobogóra.”

“Normál esetben úgy vágtunk neki a futamnak, hogy lehetőségünk volt harcolni. A következő lépés, hogy rendszeresen a győzelemért küzdünk.”

“Természetesen ez a legnehezebb rész, de ezt kell tennünk következőnek.”

2016-ban a Suzuki a Honda pontjainak 56.37%-át szerezte meg, összehasonlítva a 2015-ös 33.66%-os aránnyal.

Bravio elmondta, szerinte sokkal kielégítőbb, hogy a Suzuki mennyit hozott a Hondán és a Yamahán, annál, hogy egy futamgyőzelmet szereztek.  

“Szerintem elégedettek lehetünk és boldognak kell lennünk, azzal amit elértünk.” – tette hozzá Brivio – “Nem igazán tűztünk ki konkrét célokat, vagy elvárásokat a szezon előtt, de a silverstone-i győzelem nagyszerű volt számunkra, egy fantasztikus eredmény.”

“Összesen négy dobogós helyezést szereztünk, de ennél sokkal fontosabb, hogy elértük az egyik célunkat: közelebb kerültünk a topcsapatokhoz, és néha a dobogóért küzdhettünk.”

“A szezon második felében ezt a célt egyértelműen elértük, hiszen száraz körülmények között rendszeresen a dobogóért harcoltunk az utolsó öt-hat-hét versenyen, mindkét versenyzőnkkel.”

“Ebből a szempontból egy nagyon jó szezont zártunk.”

Hirdetés
Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Vegyes napot zárt szombaton a Renault az Ausztrál Nagydíj időmérőjén, a két versenyző közül Nico Hülkenberg mutatott sokkal jobb teljesítményt. A német ennek megfelelően elégedett is.

Cikk archívum...