Monteiro szerint jövőre is erős lesz a Citroen, de attól függ, ki vezeti majd


Hirdetés

Tiago Monteiro meglátása szerint rendkívül sokesélyes lehet a WTCC 2017-es szezonja, amikor kiesik a képből a két gyári Citroen, és a Lada sem lesz jelen a három Vestával. A portugál egyértelműen a címre kíván hajtani jövőre.

Hirdetés

Idén is esélytelen volt a Honda a Citroen ellen, pláne a padlólemez körül kialakult szabálytalanság és pontlevonások után. Huff, Michelisz és Monteiro csak házon belül küzdött, és még nem tudni, jövőre is három autóval indulnak-e a bajnokságban. Ami biztos, hogy valamivel könnyebb dolguk lehet.

Hirdetés

„Papíron jól fest a dolog – mi lehetünk az a csapat, melyet le kell győzni”- mondta Monteiro. „Ugyanakkor nézzük meg, mit csinált a Volvo – bátrak, versenyképesek, folyamatosan fejlődnek. Ők is erős ellenfelek lesznek számunkra. Azt se felejtsük el, hogy még mindig a Citroen a legyőzendő autó. Még most is nagyon nehezek voltak, még mindig erősebbek, mint mi. Még ha fejlődünk is a télen, őket kell legyőzni a szezon elején. Persze attól is függ, ki vezeti a kocsit – Mehdi lenyűgöző munkát végez. Megszerezte a második győzelmét, ha jól tudom”- jegyezte meg.

„Ha jól vezetik azt a kocsit, akkor az nagyon erős lesz. Nem lesz könnyű év, hiszen harcolni kell a Citroenekkel, Volvókkal, és itt van még a házon belüli csata is – a legnagyobb ellenfeleim itt lesznek. Nagyon várom már – érdekes szezonnak ígérkezik. Jó esély lehet, hogy harcoljunk a címért, szóval nagyon várom már.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Visszavonult, de mégsem, 1. rész: Niki Lauda

Visszavonult, de mégsem, 1. rész: Niki Lauda

Nem Felipe Massa az egyetlen a Forma-1 történetében, aki először úgy dönt, hogy visszavonul, később mégis visszatér: korábban ugyanezt megcsinálta Niki Lauda, Alan Jones, Nigel Mansell és Michael Schumacher...

Hirdetés
A Sauber a Hondával tárgyal

A Sauber a Hondával tárgyal

A Sauber 2018-ban a Mercedes, vagy a Honda motorjaival folytathatja tovább, miután valószínűleg nem újítja meg a szerződését a Ferrarival.

Cikk archívum...