Michelisz: sokat tanultam, eddig ez volt a legjobb évem


Hirdetés

Michelisz Norbert számára a beilleszkedésről és a tanulásról szólt a 2016-os szezon első fele, amit ugyan nem zárt az áhított harmadik helyen, de ennek ellenére úgy érzi, élete legjobb éve volt a WTCC-ben.

Hirdetés

A sztori ismert: egy hajszálon múlt, hogy Michelisz megszerezze a bronzot, de Monteiro az utolsó métereken elment Muller mellett, ezzel bejött csapattársa elé összetettben.

„Közel voltam, de végül nem elég közel”- mondta Norbi a WTCC Over The Line műsorában. „Egy pont is pont, helyekről dönthet. Mindent beleadtam, rossz volt a váltóm, és szerintem nagyon jó verseny volt. Keményen harcoltam, tökösen mentem, de szerencsétlenül végződött. Boldog vagyok, hogy Tiago vette el tőlem a harmadik helyet – jövőre nem egy ponttal fogja elvenni, ez biztos (már ha elveszi).”

Hirdetés

Ennek ellenére nem csalódott, sokat fejlődött 2016-ban, és hálás a JAS Hondának a támogatásért, az első gyári szezonért. Utalt arra is, hogy új versenymérnököt kapott, Bári Gergő Monteiro mellé került.

„Sokat tanultam idén”- mondta Norbi a riporternek a Honda garázsában. „Megváltozott a környezet, ami körbevesz engem, ezt ti is tudjátok, és sok dolgot kellett tanulnom. A szezon első fele nem volt könnyű, mert 10 éven át másik családban voltam, most pedig egy újhoz csatlakoztam. Remek támogatásban van részem, mindössze pár hónapig tartott, hogy beilleszkedjek, és mindenkinek nagyon hálás vagyok. A szezon második felében a vezetésre tudtam koncentrálni, arra, hogy maximalizáljam a lehetőségeimet. Eddig ez volt a legjobb évem a WTCC-ben, köszönöm az egész csapatnak”- mondta a magyar versenyző.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
A Honda repteti a negyedik motort Barcelonába

A Honda repteti a negyedik motort Barcelonába

A japánok jobbnak látták, ha időben gondoskodnak a kellő készletről, és szerdán megérkezik a negyedik hajtáslánc Barcelonába. Az utánpótlásra szükség van, mert a második motort vették ki két nap...

Számos G6 típusnevet levédetett az LG

Mobil

Az LG úgy tűnik, jó néhány változatot készíteni szeretne legújabb csúcskészülékéből, legalábbis erre utal az, hogy számos, a készülékhez köthető típusnevet levédettek.

Cikk archívum...