Megvan, mikor tesztel először Alonso az IndyCarban


Glenn Dunbar / LAT Images
Hirdetés

Fernando Alonso már az Orosz Nagydíj és a Spanyol Nagydíj között Amerikába fog utazni, hogy megtegye első kilométereit az IndyCar-géppel. A teszt egynapos lesz.

Hirdetés

A tesztet május 3-án bonyolítják, helyi idő szerint reggel 9 és délután 5 óra között. A verseny hivatalos edzését szűk két héttel később, május 15-én rendezik. Alonso egy McLaren által nevezett Hondát fog vezetni, amit az Andretti Autosport készít fel számára, mely kettőt megnyert az utóbbi három Indy 500-ból.

A 35 éves Alonso kihagyja a Monacói Nagydíjat a 101. Indy 500 kedvéért. Célja, hogy egy nap megnyerje a futamot, valamint Le Mansban is sikerrel járjon, ezzel megszerezve a Tripla Koronát, amihez még a Monacói Nagydíj tartozik. Utóbbit kétszer is sikerült megnyernie, még 2006-ban és 2007-ben.

Hirdetés

Monacóban Button lesz a helyettese, aki tavaly november óta nem ült autóban, és csak a szimulátorban készül fel a feladatra.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Szabó Krisztián második Portugáliában

Szabó Krisztián második Portugáliában

Egy nagy csatában kiharcolt második helyet ért el a címvédő Szabó Krisztián a ralikrossz Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriájának idei első versenyhétvégéjén a portugáliai Montalegrében.

Cikk archívum...