Márquez szerint a Honda még nem áll készen


Gold and Goose Photography
Hirdetés

Marc Márquez argentínai bukásával kapcsolatban elismerte, hogy motorja, a Honda még nem áll ott teljesítményben, ahol ő maga szeretné, hogy álljon.

Hirdetés

A Honda 2017-re átalakította motorblokkját annak érdekében, hogy eltüntesse kigyorsításbeli hátrányát a többi gyártóval szemben, ami az elmúlt évek során az egyik legszembetűnőbb gyengesége volt a japánoknak. A motorblokk és a MotoGP új elektronikájának “összeházasítása” még mindig folyamatban van a Hondánál, így a versenyzőknek az esetlegesen elvesztett időt a kanyarokban kell behozniuk.

Ez lett a veszte Argentínában Marc Márqueznek is, aki hiába épített ki a verseny elején egész komoly előnyt, a negyedik körben bukott, később pedig csapattársa, Dani Pedrosa gyakorlatilag lemásolta a vb-címvédő esését. Márquez elmondta, motorja még nem áll készen arra, hogy olyan agresszívan és rámenősen vezessen vele, mint amellyel vb-címeket szerzett a királykategóriában.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

“A hondások akkor kockáztatnak a legnagyobbat, ahol sokszor semmi kontroljuk nincs a motor felett, a fékezésnél. Ezért lehet az, hogy eddig ennyien buktunk az elmúlt versenyeken. Argentínában megpróbáltam valamennyi kockázatot vállalni, ugyanis jó formában éreztem magam, képesnek arra, hogy megnyerjem a versenyt, de rá kellett jönnöm, hogy még nem tartunk ott. Az érzés továbbra is megvan, viszont még nem vagyunk 100%-os állapotban, hogy ilyen kockázatokat vállaljunk. Most még a 2016-osnál is konzervatívabb mentalitással kell majd vezetnem.”

“Hamarosan visszatérünk”

Márquez argentin kiesésének köszönhetően csak a vb nyolcadik helyén áll Katarban szerzett negyedik helyének köszönhetően, lemaradása pedig máris harminchét pont az éllovas Maverick Viñalesszel szemben, viszont most olyan pályára, az amerikai Austinba látogat a mezőny, ahol Márquezt még senki nem tudta legyőzni. A katalán most alighanem a két kezét összetenné ötödik győzelméért Austinban, de tudja, nagyon sok munka vár még rájuk. “Argentínába érkezve nagyon sok mindent megváltoztattunk. Dolgozunk, a Honda is keményen dolgozik, és hamarosan visszatérünk majd az élmezőnybe. A tesztidőszak nagyon erős volt, de ott rengeteg időnk volt a motorral foglalkozni. Ez most kissé más, de nem vagyunk messze. Argentínában is a vezető helyről estem ki, ez most a legfontosabb.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Szabó Krisztián második Portugáliában

Szabó Krisztián második Portugáliában

Egy nagy csatában kiharcolt második helyet ért el a címvédő Szabó Krisztián a ralikrossz Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriájának idei első versenyhétvégéjén a portugáliai Montalegrében.

Cikk archívum...