Kovalainen nagyon élvezte a tesztet a BMW M4 DTM-mel: gyors a kanyarokban


bmw ag
Hirdetés

Heikki Kovalainen a BMW-nek köszönhetően próbálta ki az idei gépet az EuroSpeedway Lausitzon. A finn versenyző egyelőre csak egy alkalomra szegődött a csapathoz.

Hirdetés

A BMW három versenyzővel tesztelt hétfőtől csütörtökig, mely egyben felkészülés a következő futamra, amit ugyanott rendeznek. Kovalainen mellett Wittmann és Spengler váltotta egymást, a korábbi F1-es pedig megfigyelt és tapasztalt.

Hirdetés

“Legelőször szeretném megköszönni a lehetőséget a BMW Motorsportnak, miszerint vezethettem az autójukat”- kezdte. “Nagyon örültem ennek az érdekes élménynek. Őszintén szólva nem igazán tudtam, mi vár rám, mivel előtte sosem vezettem ilyen autót. Már az első pillanattól kezdve remekül éreztem magam a BMW M4 DTM-ben. Lenyűgöző autó.”

“Természetesen nehezebb, mint egy Forma-1-es, kisebb a teljesítménye, de az aerodinamika nagyon jó, gyorsan tudsz menni a kanyarokban. A csapat sokat segített abban, hogy mindennel boldoguljak. Azonnal látod, mennyire profin dolgoznak. Tényleg élveztem a napot.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Vettel: inkább elöl legyél, semmint üldöző

Vettel: inkább elöl legyél, semmint üldöző

Sebastian Vettel 2014 óta nem vesz részt címért folytatott csatában, de pontosan tudja, milyen érzés üldözőnek vagy üldözöttnek lenni. Ha választhat, akkor inkább az utóbbi, aki jobb esélyekkel bír.

Cikk archívum...