Hivatalos: a Red Bull megszerezte Max Verstappent, a következő nagy tehetséget


Red Bull
Hirdetés

A Red Bul hivatalosan is bejelentette Max Verstappen szerződését, aki a közeljövőben bemutatkozhat a Forma-1-ben.

Hirdetés

Az F1-live.hu korábban már beszámolhatott Jos Verstappen, ex-F1-es versenyző fiának helyzetéről, mely szerint állítólag megállapodtak a Mercedesszel, majd jött a Red Bull, ami úgy tűnik, hogy sikeresen kivásárolta a szerződéséből a mindössze 16 esztendős holland tehetséget.

Hirdetés

Maxet nagyon nagy tehetségnek tartják, aki idén a Formula 3 sorozatban versenyez a Van Amersfoort Racing színeiben.

A fiatal tehetség nemrég zsinórban hat futamot tudott megnyerni, mellyel egyértelműen jelezte, hogy igencsak esélyes a címre. Jelenleg csak amiatt áll a második helyen, mert eddig összesen hat alkalommal esett ki a versenyből.

„Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy Max Verstappen elfogadta az ajánlatunkat és csatlakozik a Red Bull Junior Team-hez.” – olvasható a Red Bull hivatalos közleményében.

A Red Bull ezzel együtt azt is megerősítette, hogy a versenyző részt fog venni a novemberi Makaói GP-n.

„Magától értetődik, hogy nagyon boldog vagyok és megtisztelve érzem magam, amiért csatlakozhatok a Red Bull Junior Team-hez, mely már sok versenyzőnek biztosított lehetőséget arra, hogy a Forma-1-ben versenyezzen.”

„Nyilvánvalóan örömmel ragadom meg ezt a lehetőséget és nagyon várom már a közös munkát a Red Bullal. Minden tőlem telhetőt megteszek majd azért, hogy sikeres legyek. Nagyon nagy köszönettel tartozom Dr. Helmut Markónak, akinek a segítségével létrejöhetett ez a megállapodás. A Red Bullnak pedig köszönettel tartozom a bizalom miatt.”

„A Red Bull Junior Team lehetővé teszi számomra azt, hogy magasabb szinten is kipróbáljam magam, így a Formula Renault 3.5-ben is pályára gurulhatok majd.” – tette hozzá Max, aki hamarosan részletesen is ismertetni fogja a jövő évi terveit.

Max édesapja 1994 és 1998, 2000 és 2001 között, valamint 2003-ban versenyzett a Forma-1-ben. Jos olyan csapatoknak dolgozhatott a királykategóriában, mint a Benetton, a Simtek, a Footwork, a Tyrrell, a Stewart, az Arrows és a Minardi.

Az édesapa összesen 106 nagydíjon állt rajthoz. Ezeken a versenyeken 17 pontot szerzett. Kétszer sikerült dobogóra állnia, méghozzá rögtön az első szezonjában 1994-ben a Benetonnal Magyarországon és Belgiumban. Mindkét alkalommal harmadik lett.

Hirdetés
Cikk archívum...