Hivatalos: a Red Bull megszerezte Max Verstappent, a következő nagy tehetséget


Red Bull
Hirdetés

A Red Bul hivatalosan is bejelentette Max Verstappen szerződését, aki a közeljövőben bemutatkozhat a Forma-1-ben.

Hirdetés

Az F1-live.hu korábban már beszámolhatott Jos Verstappen, ex-F1-es versenyző fiának helyzetéről, mely szerint állítólag megállapodtak a Mercedesszel, majd jött a Red Bull, ami úgy tűnik, hogy sikeresen kivásárolta a szerződéséből a mindössze 16 esztendős holland tehetséget.

Hirdetés

Maxet nagyon nagy tehetségnek tartják, aki idén a Formula 3 sorozatban versenyez a Van Amersfoort Racing színeiben.

A fiatal tehetség nemrég zsinórban hat futamot tudott megnyerni, mellyel egyértelműen jelezte, hogy igencsak esélyes a címre. Jelenleg csak amiatt áll a második helyen, mert eddig összesen hat alkalommal esett ki a versenyből.

„Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy Max Verstappen elfogadta az ajánlatunkat és csatlakozik a Red Bull Junior Team-hez.” – olvasható a Red Bull hivatalos közleményében.

A Red Bull ezzel együtt azt is megerősítette, hogy a versenyző részt fog venni a novemberi Makaói GP-n.

„Magától értetődik, hogy nagyon boldog vagyok és megtisztelve érzem magam, amiért csatlakozhatok a Red Bull Junior Team-hez, mely már sok versenyzőnek biztosított lehetőséget arra, hogy a Forma-1-ben versenyezzen.”

„Nyilvánvalóan örömmel ragadom meg ezt a lehetőséget és nagyon várom már a közös munkát a Red Bullal. Minden tőlem telhetőt megteszek majd azért, hogy sikeres legyek. Nagyon nagy köszönettel tartozom Dr. Helmut Markónak, akinek a segítségével létrejöhetett ez a megállapodás. A Red Bullnak pedig köszönettel tartozom a bizalom miatt.”

„A Red Bull Junior Team lehetővé teszi számomra azt, hogy magasabb szinten is kipróbáljam magam, így a Formula Renault 3.5-ben is pályára gurulhatok majd.” – tette hozzá Max, aki hamarosan részletesen is ismertetni fogja a jövő évi terveit.

Max édesapja 1994 és 1998, 2000 és 2001 között, valamint 2003-ban versenyzett a Forma-1-ben. Jos olyan csapatoknak dolgozhatott a királykategóriában, mint a Benetton, a Simtek, a Footwork, a Tyrrell, a Stewart, az Arrows és a Minardi.

Az édesapa összesen 106 nagydíjon állt rajthoz. Ezeken a versenyeken 17 pontot szerzett. Kétszer sikerült dobogóra állnia, méghozzá rögtön az első szezonjában 1994-ben a Benetonnal Magyarországon és Belgiumban. Mindkét alkalommal harmadik lett.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hamilton Csepelen kondizott a gyártelepen?

Hamilton Csepelen kondizott a gyártelepen?

Lewis Hamiltont sokan támadják, amiért mutogatja magát, miközben nem egy izomkolosszus, vagy legalábbis közel sem testépítő. Ezek az emberek sajnos megfeledkeznek egy nagyon fontos tényről, vagy lehetséges, nem is...

Hirdetés
Cikk archívum...