Hétvégén finálé a DTM-ben: Mortara támadni fog, Wittmann kimaradna a zűrből


fotó:DTM
Hirdetés

Edoardo Mortarának nincs mit veszítenie, támadnia kell a hétvégén, hogy Marco Wittmann előtt végezhessen az összetettben, amit a BMW színeiben induló kolléga vezet jelenleg. Az Audi és a BMW versenyzői ezen a hétvégén egymásnak feszülnek a szezonzárón.

Hirdetés

Wittmann 176 ponttal érkezik meg az utolsó hétvégére, ahol összesen 50 pontot osztanak ki a két versenyen. A második Mortarának 14 pont a hátránya, a harmadik Jamie Greennek 39. Az Audi variált kicsit, és Mike Rockenfeller lesz Mortara csapattársa ezen a hétvégén, aki Rene Rasttal cserélt helyet, segítve az olaszt a címért folytatott küzdelemben.

Hirdetés

A BMW eddig 14 alkalommal nyert a Hockenheimringen, Wittmann legutóbb 2014-ben, az M4 DTM premierjén. Az RS 5 DTM-et 2014 óta nem sikerült legyőzni a szezonzárón, két éve Audi végzett az első három helyen, míg tavaly a vasárnapi futamon bérelték ki a dobogót, de szombaton is nyertek Timo Scheider révén.

„Már várom a nagy finálét, optimistán és teljes önbizalommal utazok el Hockenheimbe”- mondta Mortara. „Májusban megnyertük az idei első versenyt ott, a finálén is esélyesnek kellene lennünk a győzelemre. Az Audi RS5 DTM-em nagyon jó volt mostanában a Nürburgringen és Budapesten is. A csapat fenségesen dolgozik, ráadásul a szerelők és a mérnökök is nagyszerűen teszik a dolgukat. Így sikerült csökkenteni a hátrányt Marcóval szemben az elmúlt két versenyhétvégén. Mindössze 14 pont választ el egymástól. Reméljük, hogy megelőzzük az utolsó etapban. Nem adjuk fel, a végsőkig harcolni fogunk.”

A 11-es rajtszámmal induló Wittmann is nagyon várja, hogy végre eldőljön: kétszeres bajnokként zárja-e az évet, vagy Mortarának sikerül a győzelem?

„Jó érzés úgy elutazni az utolsó két versenyre Hockenheimbe, hogy még mindig van esélyem a címre. Ez azt mutatja, hogy jó munkát végeztünk az év folyamán. Higgadtan kell nekiállni a szezonfinálénak, és lehetőleg ki kell maradnunk minden zűrből. Ez nem lesz egyszerű, egyáltalán nem, mert a hockenheimi versenyek mindig akciódúsak.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...