A Carlin távozik a GP2-ből – irány Amerika?


Hirdetés

A Carlin visszalépett a GP2-es versenyzéstől, hogy a többi sorozatra koncentrálhasson, amiben még részt vesz. Irány az IndyCar?

Hirdetés

A brit istálló még 2011-ben csatlakozott a GP2 téli sorozatához, az Asia Serieshez, a főbajnokságban pedig 2012-ben szerezte meg első győzelmét Max Chilton révén.

Hirdetés

Chilton a 2012-es év végén negyedikként zárt, ezt egy évvel később Felipe Nasr megismételte, majd 2014-ben a brazil már bajnoki címet is ünnepelhetett Trevor Carlin istállójánál. A Carlin összesen nyolc futamgyőzelmet “visz magával”, amelyet Chilton, Nasr és Jolyon Palmer szerzett, ezeken kívül pedig fel tud mutatni négy pole-pozíciót is.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Egy Carlinon belüli forrás a motorsport.comnak elmondta: “Elértünk arra a pontra, amikor teljesítettük a szerződésünket a GP2-vel. Ez egy nagyszerű bajnokság, ahol szerencsére sikeresek tudtunk lenni, többször a bajnoki címért is harcolhattunk. Most eljött az idő, hogy a többi sorozatra koncentráljunk.”

Ez a “többi sorozat” az F3-as Európa-bajnokságot, az Euroformula Opent, a brit F3-as és F4-es bajnokságot, valamint az amerikai nevelőszériákat, a USF2000-et és az Indy Lightsot jelenti, tehát a GP2 nélkül is van a Carlinnak bőven elfoglaltsága. Nyílt titokként kezelik amerikai berkeken belül, hogy a csapat hosszabb távú célja, hogy a legfőbb amerikai sorozatba, az IndyCar Seriesbe is fellépjen, erre azonban legkorábban 2018-ban kerülhet majd sor.

A Carlin helyére a GP2 mezőnyébe a Hilmer Motorsport kerülhet, de ezzel kapcsolatban egyelőre még nincs semmilyen hivatalos információ.

Hirdetés
Cikk archívum...