Zanardi szerint Rossi lenne a leglogikusabb választás Rosberg helyére

Hírek


Hirdetés

Alessandro Zanardi elsőre talán megdöbbentő kijelentéssel szolgált arról, kit kellene beültetni Lewis Hamilton mellé. Ha kicsit jobban végiggondoljuk, van valami abban, amit mond.

Hirdetés

Rossi 2006-ban tesztelt a Ferrarival, nem is ment rosszul, fél másodpercre volt Schumachertől. Igaz, az teljesen más technika volt, sokkal egyszerűbb hajtáslánccal, kevesebb teendővel a volán mögött. Rossi rendszeresen rajthoz áll a Monza Rally Shown, autóval is szívesen verseng. Rosberg váratlan bejelentését követően sok név merült fel lehetséges utódként, de a józan ész Bottas és Wehrlein mellett szól – vélhetően a finn a befutó. Zanardi azért eljátszott a gondolattal, miért lenne érdemes a MotoGP-ászt ültetni a kocsiba.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Hirdetés

„Részemről Valentino lenne a leglogikusabb választás”- kezdte Zanardi az olasz La Gazzetta dello Sportnak. „Ha beszállna a Forma-1-be, akkor az robbanásszerű növekedést hozna a nézettségben. El tudják képzelni, mekkora médiaérdeklődést generálna egyetlen győzelem Valentinótól, amit a Mercedesszel szerez?”- tette fel a kérdést. Rossi egyébként a minap megtörte közúti Audiját.

Hirdetés
Cikk archívum...