Vettel: gyorsan el lehet magyarázni, miért volt gyorsabb Ricciardo

F1 hírek


fotó:DPPI
Hirdetés

Sebastian Vettel szerint nem túl bonyolult feladvány, miért maradt alul csapattársával szemben az Olasz Nagydíjon. A német címvédő a gumikban és a stratégiában látja az okot.

Hirdetés

Vettel az AMUS-nak már elmondta, hogy “valami nem stimmel”, tegnap nem volt meg a tempó, a stratégia sem vált be, és a gumikkal sem boldogult. Ricciardo előtte végzett, tovább kint maradt az első etapon, így a végén frissebb abroncsokkal ment el csapatársa mellett. A négyszeres bajnoknak továbbra sem akarnak összejönni a dolgok.

Hirdetés

“Úgy vélem, gyorsan meg lehet találni az okát annak, hogy ma sajnos nem jött össze jobb a hatodik helynél”- mondta a német. “Sajnos nagyon gyorsan elhasználódtak a gumik, és a futam végén szinte mást sem csináltam, csak össze-vissza csúszkáltam, ezért sem tudtam többé végrehajtani nagyobb támadásokat. Kár érte, mert biztos vagyok benne, ma több is lehetséges lett volna.”

“Azt gyorsan el lehet magyarázni, miként volt gyorsabb nálam Daniel”- folytatta. “Ugyan egyforma beállításokkal mentünk, de megint volt egy gyengébb stratégiánk, ami mellett közösen döntöttünk. Egyszerűen csak ki akartunk próbálni valamit, de végül ismét nem egészen úgy sikerült, mint azt szerettük volna. Ennek ellenére nincs okunk homokba dugni a fejünket”- hangsúlyozta.

“Továbbra is azon leszek, hogy a legjobbat hozzam ki az autóból, koncentrált maradjak. Végül győzni akarok a problémáink ellenére is, és nem azért versenyzek, hogy a lehető leghátrébb végezzek. Remélem, Szingapúrban jobban megy majd, végre ünnepelhetünk.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Lopez lenne a túraautózás Sennája?

Lopez lenne a túraautózás Sennája?

Tom Chilton szerint rendkívüli tehetségnek számít Jose-Maria Lopez, aki egyelőre könnyed címvédés előtt áll a WTCC-ben. Chilton idén már a Citroen kötelékében dolgozik, így jobban rálát az argentin bajnok...

Cikk archívum...