Verstappen: “Szép felzárkózás, nagyszerű szezonbefejezés”

Hírek


LAT Photographic
Hirdetés

A Red Bull holland tinije, Max Verstappen az első körben teljesen utolsó volt, innen sikerült felzárkóznia egészen a negyedik helyig egy kiváló verseny után. A végén kis híján a dobogó is összejött.

Hirdetés

Azután, hogy összeért Nico Hülkenberggel, és rögtön az első kanyarban megforgott, Max Verstappen számára a negyedik hely volt az elérhető maximum a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon. Ezt mondta a fiatal holland is azután, hogy micsoda felzárkózást kellett bemutatnia az utolsó helyről, mindenkin átverekedve magát.

Verstappen kiváló eredményében nagy szerepe volt annak is, hogy a versenyben vezető Lewis Hamilton jócskán visszafogta az élmezőnyt, így a holland egy rendkívül hosszú időszakot tudott kint tölteni a szuperlágy gumikon, és végül mindössze egyszer kellett kiállnia kereket cserélni.

Hirdetés

“Az első kanyar után utolsó voltam, szóval az, hogy negyedikként értem célba, mindenképp nagyszerű eredmény, a maximum, amit ma remélhettem” – ismerte el Verstappen. “Nagyon keményen harcoltam azért, hogy fel tudjak zárkóznia, és a csapattal végül az egykiállásos taktika mellett döntöttünk, amit nem volt egyszerű kezelni, mert körülöttem mindenkinek sokkal frissebb gumijai voltak.”

A Red Bull versenyzője szót ejtett megpördülése okáról is. “A Hülkenberggel történt kontakt egyszerű versenybaleset volt, túl közel kerültünk egymáshoz, és nem volt hely mindkettőnknek. De ilyen esetek előfordulnak.” Második F1-es szezonját Verstappen ötödikként zárta, és innen még jócskán lehet neki feljebb a Red Bullal. “Nem számítottam arra, hogy ilyen jó pozícióban fejezem be az évet, főleg úgy nem, ahogy az egész elkezdődött. Ez jó jel a jövőre nézve, elégedett lehetek a 2016-os szezonommal.”

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés

Számos G6 típusnevet levédetett az LG

Mobil

Az LG úgy tűnik, jó néhány változatot készíteni szeretne legújabb csúcskészülékéből, legalábbis erre utal az, hogy számos, a készülékhez köthető típusnevet levédettek.

Cikk archívum...