Verstappen idegileg darabokra szedheti Ricciardót 2017-ben?

Hírek


Fotó:XPB
Hirdetés

Daniel Ricciardo szerint a Red Bull képes lesz kezelni a nyomást kettejük között, de természetesen ő sem tudja előre, hogy mit hoz a jövő.

Hirdetés

Max Verstappen üstökösként érkezett meg a Forma-1-be, és igen hamar ülést kapott egy top-istállónál, ráadásul úgy, hogy a szezon első felében emelték át a kisebb gárdától. És mondhatjuk ezt annak ellenére, hogy még 20 esztendős sincs.

Hirdetés

Ricciardo hamar felfogta, hogy Verstappen egy másik szintet képvisel, és mellette nagyon jónak kell lennie, máskülönben a holland „elpusztítja” őt. Daniel harmadik lett a bajnokságban, míg Max ötödik, de az első négy versenyen az ifjú titán csak egy Toro Rossóban ült, ám még így is meggyőzőbb tudott lenni a csapattársánál, noha az autóhoz jóformán semmi köze nem volt.

De mi lesz 2017-ben, amikor is az új szabályokkal a Red Bull ismét az élre kerülhet. A Red Bull sokat tanult a Vettel-Webber idők alatt, de ez a páros sokkal versenyképesebb és ismervén Verstappen habitusát, nem biztos, hogy kezelni tudják majd a helyzeteket.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

„Nehéz jóslatokba bocsátkozni azt illetően, hogy mi lesz, vagy mi nem fog megtörténni.” – kezdte Ricciardo a motorsport.com kérdésére.

Az ausztrál szerint már idén volt pár olyan helyzet, ami neccesebbé válhatott volna kettejük között, de a Red Bull résen volt, és képes volt kezelni ezt.

„Néhány alkalommal megvert engem, és persze ideges is voltam. Nem szeretek veszíteni, de elismertem azt, ahogy vezetett és nagyon jól tette, amit tennie kellett. Soha nem könnyű kikapni, de úgy gondolom, hogy minden rendben lesz.”

Ricciardo úgy véli, a Red Bull eddig igazán jól kezelte a párosukat, és amikor egymás mellől indultak, csak annyit mondtak nekik, hogy legyenek óvatosak az első kanyarban, nehogy tönkretegyék egymás versenyét. „De ezen túl hagytak minket versenyezni és keményen harcolni. Ugyanakkor kontaktus sem volt közöttünk.”

Daniel szerint Max is tisztában van ezekkel a dolgokkal, és a fiatalkora ellenére jól kezeli a nyomást, így nem vár túlzottan nagy problémákat vele.

„A Red Bull mérlege jó ebből a szempontból. Az egyensúly rendben van. Soha nem féltem csatába menni Max ellen és a csapat sem mondta azt nekünk, hogy ezt és ezt nem lehet megtennünk. A helyes megközelítést láthattuk közöttünk, és továbbra is erre van szükség.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
A Honda repteti a negyedik motort Barcelonába

A Honda repteti a negyedik motort Barcelonába

A japánok jobbnak látták, ha időben gondoskodnak a kellő készletről, és szerdán megérkezik a negyedik hajtáslánc Barcelonába. Az utánpótlásra szükség van, mert a második motort vették ki két nap...

Számos G6 típusnevet levédetett az LG

Mobil

Az LG úgy tűnik, jó néhány változatot készíteni szeretne legújabb csúcskészülékéből, legalábbis erre utal az, hogy számos, a készülékhez köthető típusnevet levédettek.

Cikk archívum...