Verstappen a csodagyerek, de Wehrleinnal még várni kellene?!

Hírek


Fotó:XPB
Hirdetés

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost, Verstappen korábbi felettese elmondta, hogy Ő sosem kételkedett a 19 éves versenyző sikerében. Wehrleint azonban még nem ajánlaná a Mercedesnek…

Hirdetés

Franz Tost még 17 évesen kapta meg Max Verstappent a Toro Rossónál, és azóta a Red Bull döntése beigazolódott: a holland idén megszerezte élete első győzelmét, és ezzel a valaha élt legfiatalabb F1-es nyertes lett.

Hirdetés

Tost a Tiroler Tageszeitung előtt mondta el, hogy Ő már két éve is hitt Maxben: “Természetesen hittünk benne, hiszen különben a Red Bull nem szerződtette volna le. Ez abszolút hülyeség. Számomra egyértelmű volt, hogy Verstappennek semmi problémája sem lesz a vezetéssel. Amit viszont nem tudtunk: hogy reagál majd a környezetre?”

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Az ösztönös gokartos mozdulatok a médiával vívott harcban nem segítettek, és a kérdéseket feltevő mérnökökkel is meg kellett birkóznia. Verstappen azonban keményen vezetett, és ezzel több kollégáját is kellemetlen helyzetbe hozta. “Időnként megkérdezem magamtól, hogy a többiek csak ministránsok?” – viccelődött Tost.

Max riválisai ugyanis a szezon során számtalanszor kritizálták még a fiatal hollandot a vezetési stílusa miatt.

“Korábban még kellett a jogosítvány, hogy a Formula Fordban versenyezhess. Akkoriban még a 20-as éveid közepén is fiatalként tekintettek rád.” – ma bezzeg Verstappen 19 évesen már két éves F1-es tapasztalatot tud a háta mögött.

Tost ezek után elmondta, mit gondol Wehrlein szerződtetéséről. Ő nem ajánlaná a juniort az ezüstnyilaknak. 

“Wehrlein előbb vagy utóbb a győzelemért harcolhat majd, de most még túl korai lenne. Mindig azt mondom: egy versenyzőnek három évre van szüksége, hogy mindent megértsen a Forma-1-ben. A csapat számára a dolog a konstruktőri bajnokságról szól. Itt pedig nagyon-nagyon sok pénzről van szó. A nyitott versenyzői ülés kérdése ebben az időpontban biztos nem egészséges a csapat stabilitása szempontjából.”

Hirdetés
Cikk archívum...