Verstappen: 2017 már nem a tanulásról szól

Hírek


Hirdetés

A 2017-es szezonhoz közeledve a Forma-1 egyik legtehetségesebb versenyzője elmondta, ez már a harmadik éve lesz a sorozatban, így semmiképpen sem tekinti azt egy újabb tanulóévnek.

Hirdetés

A 19 éves versenyző tavaly szezon közben ugrott be a Red Bull autójába, és rögtön a sportág legfiatalabb futamgyőztesévé vált, amikor a Spanyol Nagydíjon elsőként haladt át a célvonalon. Tehetségéről sokat elmond, hogy egy félig-meddig idegen autóban ülve is nagyszerű dolgokra volt képes, így teljesen érthető, hogy a már rá épített autóval a háta mögött optimistán várja az idei szezont.

Hirdetés

„Nem gondolom, hogy a 2017-es évre is rá kellene fogni azt, hogy tanulóév. Miután két szezont lehúzol a Forma 1-ben, nem mondhatod azt, hogy még mindig csak tanulsz”, mondta Verstappen.

„Nem arról van szó, hogy magasabbra tettem volna a lécet vagy ilyesmi, ez most teljesen más. Úgy gondolom, jobb ha az ember a tapasztalataira építkezik, semmint a megérzéseire.”

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner ugyanakkor elmondta, a fiatal holland versenyzőnek van még hova fejlődnie, ezen véleménye mellett pedig úgy is kitart, hogy Verstappen 2016-ban is kimagaslóan jó munkát végzett.

„Minden egyes sportember tud még hova fejlődni, így ő is, és ne felejtsük el, hogy mindeközben tapasztalatokat is gyűjt. A megszerezett tapasztalatoknak köszönhetően jobb versenyző válhat belőle a következő években, de még ezt követően sem kell majd, hogy leálljon a fejlődése, hiszen az abba fektetett munka mindig kifizetődik.”

Hirdetés
Cikk archívum...