Változik az időmérő menetrendje: 4-4 autó esik ki a Q1-ben és a Q2-ben

F1 hírek


fotó:DPPI
Hirdetés

A stewardok csütörtökön döntöttek az időmérő lebonyolítását illetően, és megfelelően a 18 autót tartalmazó mezőnynek, módosítottak a menetrendben. Marad a három felvonás, de az első kettőben 4-4 autó esik ki.

Hirdetés

Eddig hat autó esett ki a Q1-ben és a Q2-ben, de köszönhetően a Caterham és a Marussia távollétének, változtatni kellett ezen. A stewardok úgy döntöttek, hogy négy-négy autó búcsúzik az első két felvonásban, és így marad meg a legjobb tíz a Q3-ra.

Hirdetés

A helyzet érdekessége, hogy a szabálykönyvben nem készültek fel a 20 alatti létszámra: arra van írásos regula, hogy mit kell tenni 26, 24, 22 és 20 autó esetén, de a 18-as létszám nem szerepelt ebben. A 33.1.-es paragrafus kimondja, hogy a stewardoknak kell dönteni, mi legyen, ha 20 alá csökken az autók száma.

Austinban a következő stewardok tevékenykednek: Fary Connelly, Silvia Bellot, Tim Mayer és Derek Warwick. Az FIA ma azt is közölte, hogy a stewardok döntenek arról is, mi legyen a távollévők sorsa, alkalmazzanak-e bármilyen szankciót.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
A Német Nagydíj abroncsait is bejelentette a Pirelli

A Német Nagydíj abroncsait is bejelentette a Pirelli

Az olasz gumiszállító közölte, hogy mely típusok állnak majd rendelkezésre a július 28-31. között megrendezésre kerülő Német Nagydíj hétvégéjén. A futamot a Hockenheimringen tartják, mely két éve szerepelt legutóbb...

Hirdetés
Cikk archívum...