Újabb mérnökök tartanak a Ferrarihoz: Alonso marad?

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A Ferrari hamarosan új mérnököket igazolhat, addig nagyon úgy tűnik, hogy Fernando Alonso aláírja az új szerződését a márkával.

Hirdetés

Az olasz istálló körül is zajlanak az események a háttérben. Marco Mattiacci csapatfőnöki kinevezésével komoly változások következtek be a Ferrari felfogásában. Mattiacci már több neves szakembert is elküldött az istállótól, és tette ezt határozottan, miután az elmúlt hónapokban a csapat több fontos mérnököt is leszerződtetett.

Hirdetés

Az F1-live.hu úgy tudja, hogy ezzel nem értek véget az igazolások, és a Ferrari hamarosan újabb mérnököket csábít Maranellóban. Egyelőre nem tudni, hogy ezek a mérnökök honnan érkeznek, de senki számára nem okozna meglepetést, ha a rivális Mercedes, Red Bull, vagy McLaren lennének ezek a csapatok.

Mindeközben úgy hírlik, hogy a kétszeres spanyol világbajnok egészen közel került új kontraktusa aláírásához, mellyel minden idők egyik legjobban fizetett versenyzőjévé válhat.

Alonso így sem panaszkodhat, hiszen a csapattársához és a négyszeres világbajnok címvédőhöz hasonlóan hatalmas összeget kap a csapatától. Ez az összeg azonban több mint 10 millió euróval növekedhet jövőre, ha aláírja a kiterjesztett szerződését a Ferrarival, mely szerint pályafutása végéig Maranellóban marad. A pályafutása után pedig a márka nagykövete lesz, miközben a WEC-ben versenyez és többek között rajthoz áll a Le Mans-ban.

Ha Fernando hosszabbít, azzal a McLaren-Honda egy életre elfelejtheti a spanyolt és egy új első számú célpont után kell néznie.

Hirdetés
Cikk archívum...