Úgy tűnik, a Ferrari bedobta a törölközőt az idei évre a Forma-1-ben

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Miután a csapat nem zárt valami acélos versenyhétvégét Kanadában, az erőforrások nagy részét átcsoportosíthatják a következő évre.

Hirdetés

Az F1-live.hu a montreali hétvégét megelőzően arról számolt be, hogyha nem válik be a Ferrari új csomagja Kanadában, akkor a csapat átállhat 2015-re. Nos, a biztató pénteki napot egy gyenge szombat és vasárnap követett.

Hirdetés

A Ferrari a hőmérséklettel védekezett, de úgy tűnik, hogy az F14-T-ben egyszerűen nincs akkora fejlődési potenciál, mint például a Red Bullban, vagy a rendkívül erős alapokkal rendelkező Mercedesben.

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke már többször hangsúlyozta, hogy elégedetlen az új autó versenyképességével és szomorú látnia azt, hogy idén sem tudnak harcban lenni a győzelemért, nemhogy a világbajnoki címért, melynek fő várományosa a Mercedes.

Montezemolo a Tuttosport lapnap adott nyilatkozatában erősen célzott arra, hogy már a következő évre koncentrálnak, látván, hogy 7 futam után sem tudtak igazán nagy előrelépést megtenni a riválisokhoz képest.

„Azt hiszem, nem tudunk csodákat tenni rövid távon, de keményen dolgozunk a jövőn, tudván azt, hogy amit idén vittünk véghez, az nem volt elég.” – lehangolóan Montezemolo.

Montezemolo kiállt az új csapatfőnök, Marco Mattiacci mellett: „Nagyon nagy kihívást jelent a Ferrarit vezetni a Forma-1-ben. Sok terület van, ahol érintettnek kell lenned és a tennivalód sem kevés. Most azon kell dolgozni, hogy ez az egész egység sokkal integráltabb legyen.”

Hirdetés
Cikk archívum...