Történelmi változások a Forma-1-ben 2015-től: Három autóval versenyezhetnek tovább a csapatok

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A 2015-ös év újabb nagy változásokat hozhat a Forma-1-ben, miközben több istálló is három autóval versenyez majd a sportban. A hivatalos megerősítés még várat magára.

Hirdetés

A Forma-1 2014-re teljesen átalakult az új 1,6 literes V6-os motorokkal és az azokhoz kötőd szabályokkal, megkötésekkel. Sokan elfordultak emiatt a sporttól, és még Fernando Alonso is elismerte, idén már közel sem élvezi annyira a Forma-1-et, mint azelőtt.

Hirdetés

A csapatvezetők és Bernie Ecclestone éppen emiatt Monzában újra összeültek, hogy többek között ezen változtatási lehetőségeket is megvitassák. Egyelőre nem tudni, hogy a felek mire jutottak a kérdésekben, de nagyon úgy tűnik, hogy komoly változások várhatóak 2015-ben az F1-ben.

Adam Parr, aki a Forma-1 egyik leghitelesebb személyisége volt és, aki korábban a Wiliamsnél dolgozott, és töltött be egy nagyon fontos pozíciót Sir Frank Williams oldalán, a hivatalos Twitter oldalán megerősítette, hogy jövőre csak 8 csapat fog versenyezni a Forma-1-ben és több istálló három autóval nevez a bajnokságban.

Jelenleg 11 istálló képviselteti magát a királykategóriában, így három csapat távozását gyakorlatilag biztosra vehetjük. Legalábbis Parr szerint.

A Caterham és a Marussia szinte biztosan távozik, addig a harmadik gárda személye nagy kérdőjelet jelent. Jelen állás szerint a Sauber, vagy a Lotus lehet a legnagyobb esélyes, hiszen mindkét csapat pénzhiánnyal küszködik.

Ezzel együtt más csapatok is veszélyben lehetnek, hiszen financiálisan csak a Ferrari, a Red Bull, a Mercedes és a McLaren mondhatja magát biztonságban.

Ha valóban megvalósul az, hogy néhány csapat három autóval indul jövőre, egy igen komoly mozgást jelenthet a piacon. Egyelőre azonban nem tudni, hogy ez esetben kik kaphatják meg a harmadik autót, mert a korábbi hírek szerint a szabály úgy szólna, hogy ezeket az üléseket fiatal tehetségeknek, újoncoknak adnák oda.

Ha pedig bárki megkaphatja, akkor elszabadulhat a „pokol”, és még az is előfordulhat, hogy három igazi top-pilóta fog szerepelni a Ferrari, a McLaren, vagy épp a Mercedes színeiben. Hangsúlyozzuk, nem tudni, hogy mely csapatok versenyeznének három autóval.

A másik variáció, hogy ezek az a harmadik autók ügyfélgépek lennének, amit a kisebb csapatok kapnának meg.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Hamilton Csepelen kondizott a gyártelepen?

Hamilton Csepelen kondizott a gyártelepen?

Lewis Hamiltont sokan támadják, amiért mutogatja magát, miközben nem egy izomkolosszus, vagy legalábbis közel sem testépítő. Ezek az emberek sajnos megfeledkeznek egy nagyon fontos tényről, vagy lehetséges, nem is...

Cikk archívum...