Todt türelmet kér, várjuk ki a vizsgálat eredményeit: “nem volt normális” Bianchi balesete

Hírek


fotó:DPPI
Hirdetés

Jean Todt tudja, hogy a közvélemény türelmetlenül várja a vizsgálat eredményeit, de az FIA alapos munkát akar végezni. A szövetség elnöke azt tanácsolja, ne ítéljünk elhamarkodottan.

Hirdetés

A baleset feltárására az FIA felállított egy fórumot, mely várja Charlie Whiting jelentését az eseményekről. A testület múlt héten jelezte a csapatoknak, hogy velük is felvehetik a kapcsolatot, ebben az esetben minden adatot és információt bekérnek, ami kapcsolatos lehet Bianchi súlyos balesetével. Két hete annak, hogy a 25 éves francia agysérülést szenvedett Suzukában, egyelőre nincsenek hivatalos adatok és tények a Dunlop kanyarban történt esetről.

Hirdetés

Az FIA elnöke a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva kért türelmet. “200 ország van a világon. Mindegyiknek megvan a maga elképzelése. Volt ez a reakció az olasz média részéről, de más Németországban vagy az Egyesült Királyságban”- mondta Todt. “Szóval várjuk meg a testületet.”

“Várjuk meg az eredményeket, mielőtt ítélünk”- hangsúlyozta. Megjegyezte, a baleset egyes tényei “utólag elég nyilvánvalónak tűnnek, de a sors mindig drámai következményekhez vezethet”. “Ahogy a baleset után is elmondtam: négy éven keresztül láttunk borzalmas baleseteket komoly következmények nélkül. De ez nem volt normális. Ez csoda volt. Soha semmit sem kellene biztosra vennünk vagy hátradőlnünk, ha biztonságról van szó.”

Legutóbb Bianchi édesanyja nyilatkozott elég sejtelmesen a baleset körülményeiről és a vizsgálatokról.

Hirdetés
Cikk archívum...