Titkos tesztet hajtott végre tavasszal a Red Bull és a Renault?! No komment

Hírek


fotó:DPPI
Hirdetés

A Motorsport-Total információi szerint nem kizárt, hogy a Red Bull Racing és a Renault Sport Ausztriában végzett el többnapos tesztet az első futam előtt. A motorszállító egyelőre csak annyit mondott, “No comment”.

Hirdetés

A német lap ma délelőtt számolt be arról, hogy Kanada óta egyre jobban terjed a szóbeszéd, miszerint a fent említett felek futópadon tesztelték az idei RB10-est a gyenge motor miatt. A helyszín Ausztria lehetett, az AVL grazi központja, ahol hat napon keresztül tesztelték a V6-os motort. Az AVL több csapatnak is bedolgozik, szakterületük a szimuláció és a terheléses tesztek.

Hirdetés

A teszt célja az volt – amennyiben valóban sort kerítettek rá -, hogy javítsanak a Renault-motor megbízhatóságán, mely látványos fejlődésen esett át Bahrein és Ausztrália között. Utóbbi elmondható a teljesítményről is. Egyelőre nem tudni, hogy közben a légáramlást is figyelték-e az 1:1-es modellnek is elmondható autóval. A futópad lényege, hogy a rögzített autó kerekeit meghajtják, így szimulálva a menet közben fellépő terhelést.

A Renault részéről csak annyit mondtak, hogy “No comment”. Érdekesség, hogy a csapat tesztpilótája március 6-án a Twitteren kiírta, 5 napos trip vár rá Ausztriában. Antonio Felix da Costa a csapat tesztelője, mellette a DTM-ben versenyez.

 

Hirdetés
Cikk archívum...