Sumákolt a Pirelli 2015 végén?

Hírek


fotó:dppi
Hirdetés

Az auto motor und sport hozta le a hírt, miszerint a Pirelli úgy adta oda a csapatoknak az új gumikonstrukciót a Brazil Nagydíj hétvégéjén, hogy nem tájékoztatta róla az istállókat. Minderre véletlenül derült fény, köszönhetően egy továbbküldött emailnek.

Hirdetés

Azokról az abroncsokról van szó, amiket idén használnak a Forma-1-ben, tehát a kétrétegű futófelülettel rendelkező keverékekről. Ezek célja, hogy a hasznos, jobban tapadó felület elkopása „értesítse” a versenyzőket arról, hogy onnantól nőni fog a köridő, érdemes kijönni a boxba. Hivatalosan két héttel később, Abu Dhabiban tesztelte a mezőny ezeket az abroncsokat, de úgy fest, hogy már korábban is sor került rá, csak nem tudtak róla az istállók.

Hirdetés

Mindez rossz fényt vet a Pirellire, ráadásul köztudott, hogy az FIA elnöke a Michelint pártolná, de Ecclestone már megállapodott az olaszokkal a következő ciklusra. „Többé már nem vagyunk biztosak benne, hogy mit teszteltünk Abu Dhaiban”- jegyezte meg egy csapatvezető. Az ügy úgy látott napvilágit, hogy egy, a Lotusnak dolgozó Pirelli-mérnök félrenézte a dolgot, és továbbküldte az emailt a csapatnak az új abroncs leírásáról.

Mindez érthetően felháborodást váltott ki, mivel a Pirelli köteles értesíteni a csapatokat és az FIA-t arról, hogy éppen milyen konstrukciót alkalmaznak, vagy bármilyen technikai változtatást hajtottak végre. Állítólag konstruktív meeting követte a fejleményeket, a technikai vezetők lediktálták, mit várnak el a 2017-es gumiktól, a Pirelli pedig hallgatott, megígérte, eleget tesznek a kéréseknek.

A csapatok követelése, hogy a gumik egy teljes versenytávot bírjanak – mindezt konstrukciótól függetlenül, és ne kelljen biztonsági okokból 20 PSI fölé fújni az abroncsokat. Technikai szempontból sok kocsi illegális manapság, mivel a biztonsági autós fázis közben a Pirelli által megadott értékek alá esik a nyomás. Egyben az előzést és az agresszív vezetési stílust is támogatniuk kell a köpenyeknek, ne legyen az, hogy szélárnyékban túlmelegszenek, csúszni kezdenek.

Sikerült elérni kisebb előrelépést azon a téren, hogyan lehessen tesztelni a szélesebb gumikat júniustól: egy 2015-ös autóval, melynek leszorítóerejét 25 százalékkal növelik. Ugyanakkor van egy kis gond: a Haasnak nincs ilyen, és azok a csapatok sem jöhetnek szóba, akik a tél folyamán motort váltottak. További kérdés, hogy a teszt beleszámít-e a szélcsatornában és CFD-vel tölthető munkaórák számába. Amennyiben nem, ajándék lenne a kiszemelt csapatoknak a 2017-es tesztekhez.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Visszavonult, de mégsem, 1. rész: Niki Lauda

Visszavonult, de mégsem, 1. rész: Niki Lauda

Nem Felipe Massa az egyetlen a Forma-1 történetében, aki először úgy dönt, hogy visszavonul, később mégis visszatér: korábban ugyanezt megcsinálta Niki Lauda, Alan Jones, Nigel Mansell és Michael Schumacher...

Hirdetés
A Sauber a Hondával tárgyal

A Sauber a Hondával tárgyal

A Sauber 2018-ban a Mercedes, vagy a Honda motorjaival folytathatja tovább, miután valószínűleg nem újítja meg a szerződését a Ferrarival.

Cikk archívum...