Sainz: „Igazságtalan, hogy egyesek tesztelnek a 2017-es gumikkal”

Hírek


Hirdetés

Carlos Sainz Jr. igazságtalannak tartja azt, hogy egyesek tesztelhetnek a Pirelli 2017-es abroncsaival, míg mások nem.

Hirdetés

A háttérben egy ideje már zajlanak a tesztek a 2017-es gumikkal. A Red Bull, a Ferrari és a Mercedes átalakított autóval körözget, ami sokaknak nem tetszik, noha minden csapat megkapja az összes információt a tesztekről

És ezeken a teszteken az érintett istállók „vakon” mennek, mert csak a Pirelli utasításait követhetik. A Toro Rosso spanyol versenyzője nem igazán elégedett, aminek hangot is adott a Moviestar csatornán keresztül.

Hirdetés

„Igazságtalannak tűnhet az, hogy egyes pilóták már kipróbálhatták ezeket a gumikat, míg mások közelről sem.”

„Nem ugyanazt az autót vezetik, mint az elmúlt évben az átalakítások és a 2017-es szabályok miatt. Esélyt kellene kapnunk, hogy mi is kipróbáljuk ezeket a gumikat. Ez egyértelműen előnyt jelent számukra:”

Sainz örülne, ha az Abu Dhabiban lebonyolításra kerülő utolsó teszteken ő is autóba ülhetne a Red Bullnál. Az édesapja már jelezte a csapatnak, hogy Carlos szeretné a lehetőséget, különösen azok után, hogy az idény második fele már nem annyira megterhelő.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Visszavonult, de mégsem 3. rész: Nigel Mansell

Visszavonult, de mégsem 3. rész: Nigel Mansell

Nem Felipe Massa az egyetlen a Forma-1 történetében, aki először úgy dönt, hogy visszavonul, később mégis visszatér: korábban ugyanezt megcsinálta Niki Lauda, Alan Jones, Nigel Mansell, Michael Schumacher és...

Hirdetés
Cikk archívum...