Sainz fia: Sokkolt, hogy Max Verstappen kapta meg az ülést a Toro Rossónál

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Carlos Sainz Jr. elismerte, sokkolta, hogy nem ő kapta meg a Toro Rosso ülését 2015-re a Forma-1-ben.

Hirdetés

Max Verstappen gyakorlatilag a semmiből tűnt elő, és egy csapásra kedvenc lett a Red Bullnál, mely szinte azonnal F1-es szerződést kínált a 16 éves pilótának, aki jövőre 17 évesen mutatkozhat be a legnagyobb kategóriában. Ezzel ő lesz minden idők legfiatalabb versenyzője.

Hirdetés

A holland feltűnése előtt mindenki biztosra vette, hogy a World Series by Renault sorozatban vitézkedő Sainz Jr. fogja megkapni Jean-Eric Vergne ülését. Végül Max lett a befutó, ami lesújtotta a spanyol versenyzőt és családját.

„Sokkoló volt.” – fogalmazott őszintén Sainz Jr. a crash.net kérdésére.

„Egyszerűen csak magamra kell koncentrálnom és megnyernem a bajnokságot, bizonyítván azoknak az embereknek, akik azt gondolják, hogy nem vagyok elég jó. Az első Red Bull Junior program első olyan versenyzője lehetek, aki megnyerheti a bajnokságot és a legfiatalabb is egyúttal.”

A 19 éves versenyző mögött a folytatásban is ott lesz a Red Bull, mely lehetséges, hogy a Caterham istállónál fog neki ülést szerezni. Kérdés, lesz-e jövőre Caterham…

„Nem lennék ebben a bajnokságban, ha Red Bull nem áll mögöttem, így hálás vagyok nekik ezért. Trükkös helyzet ez.”

A Red Bull azonban biztos abban, hogy jól döntött, mivel az évtized legnagyobb tehetségének kiáltotta ki Maxet, akit Ayrton Sennához hasonlítanak.

Hirdetés
Cikk archívum...