Rosberg valószínűleg megússza büntetés és kizárás nélkül

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) lezártnak tekinti az ügyet a részéről, és csak akkor hajlandó foglalkozni a dologgal, ha úgy bizonyítékok kerülnek elő.

Hirdetés

Nico Rosberg Belgiumban a rajtot követően olyasvalamit tett, amit még sokáig nehéz lesz levakarnia magáról, plusz ezzel finoman szólva is megromolhatott az eddig sem túl rózsás kapcsolata Lewis Hamiltonnal.

Hirdetés

Hamilton a futamot követően megerősítette, hogy Rosberg szándékosan találta őt el hátulról. A brit világbajnok defektet kapott, és még a versenyt sem tudta befejezni, addig a német csapattárs második lett és ismét egy nagyobb előnyre tett szert.

A Mercedes messze elhatárolódott ettől a viselkedéstől, és úgy fogalmazott, szankciók fognak következni. Egy biztos, a németek a jövőben messze nem fogják megengedni azt, amit eddig csináltak a versenyzők a pályán. A folytatásban kontrollálni fogják őket, ha egymásnak esnének a pályán. Eddig ezt nem tették meg, és most más idők következnek.

A Mercedes hangsúlyozta, nem engedhetnek meg maguknak még egy ilyen futamot, hiszen továbbra sem nyerték meg a bajnokságot, és Daniel Ricciardo már nincs messze a Red Bullal

Az FIA hivatalosan is versenybalesetnek minősítette Rosberg manőverét, amit jegyzőkönyvbe is vett, így csak akkor kerülhet veszélybe a német helyezése, ha új bizonyítékok kerülnek elő. Ez esetben a szövetség elnöke, Jean Todt fog dönteni a vizsgálatról, de egyelőre erről nincs szó.

Minden valószínűség szerint Rosberg megtarthatja a második helyét és a helyezésért járó pontokat.

Hirdetés
Cikk archívum...