Rosberg: Mostantól kényelmesen, a kanapéról nézem majd a Forma 1-et

Hírek


Hirdetés

Egy hónap telt el azóta, hogy Nico Rosberg sokkolva környezetét bejelentette, hogy a bajnoki cím megszerzése után visszavonul. Az élete álmát beteljesítő versenyző most elmondta, továbbra is követni fogja a Forma 1-et, igaz, ezúttal már más módon.

Hirdetés

A CCN-nek adott nyilatkozatában Rosberg a következőket mondta: „Egyszerűen csak otthon leszek, ülök majd a kanapén és nézem a tévét. Kicsit furcsa lesz! Ugyanakkor azt is el kell mondanom, hogy izgatottan várom az új autókat és a csatákat. Egyértelműen követni fogom a történéseket.”

Hirdetés

Rosberget azután koronázták meg a sorozat királyává, hogy csapattársát, Lewis Hamiltont győzte le a néha rengeteg akcióval dúsított szezon során.

„A nyomás és az intenzitás hihetetlen volt. Időnként voltak nehéz pillanatok, és azt sem volt könnyű feldolgozni, hogy az előző két szezonban veszítettem ellene. Nem olyan egyszerű az ilyen dolgokat kezelni. Abu Dhabiban még akkor sem voltam boldog, amikor áthaladtam a célvonalon. Kellett egy kis idő, amíg megkönnyebbültem és át tudtam érezni a dolgot.”

A szezon során hiába volt rendkívül domináns a csapat, a Mercedes garázsában szinte mindvégig izzott a levegő, hiszen a két versenyző hol összeütközött, hol pedig kiütötte egymást a pályáról, ami után még olyan hírek is szárnya keltek, melyek szerint Hamilton a csapattól való távozáson is elgondolkodott.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

A két versenyző közti viszály az egész szezon során érezhető volt, és ezen az a tény sem könnyített, hogy gyerekkoruk óta együtt voltak, és együtt értek fel a csúcsra. Az ellenségeskedés mellett azonban az elmúlt három szezon során is emberek maradtak, igaz, a felgyülemlő ellenszenv egyre nagyobb és nagyobb lett.

Rosberg most elárulta, hogyan birkózott meg a rivalizálással és a nyomással: „Számomra az volt kulcsfontosságú, hogy mindig az adott pillanatban maradjak, és ne kezdjek el álmodozni, vágyakat kergetni. Ezen nagyon sokat dolgoztam a mentális tréneremmel, meditáltam, és ehhez hasonlók. Csak meg szerettem volna találni a módját annak, hogy a jelenben maradhassak.”

„Úgy érzem, ezt végül sikerült elérnem, amiben a családom is nagyon sokat segített nekem. Hozzám hasonlóan ők is a versenyzést helyezték előtérbe, minden egyéb csak másodlagos dolognak számított. Soha nem volt problémám a kislányom vagy a családom miatt, mert Vivian mindent kézben tartott, így amikor hazaértem, nyugodtan feltöltődhettem.”

A jövőt illetően Rosberg elmondta: „Valamilyen szinten maradni akarok a sportban. Tudom, hogy rajongója leszek a Forma 1-nek. Van egy gokartom Franciaország déli részén, és vágyat is érzek a vezetése iránt, szóval a barátokkal erre biztosan sort fogok keríteni. Ettől eltekintve azonban jelen pillanatban nincsenek terveim. Vannak más sportok is amelyeket kedvelek, szóval tudom, hogy például a teniszben is hasonló örömöket lelek majd. Még minden nyitott, meglátjuk, mi történik majd.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés

Számos G6 típusnevet levédetett az LG

Mobil

Az LG úgy tűnik, jó néhány változatot készíteni szeretne legújabb csúcskészülékéből, legalábbis erre utal az, hogy számos, a készülékhez köthető típusnevet levédettek.

Cikk archívum...