Rosberg: inkább második hely, mint kockás gumi és újabb kerékcsere

Hírek


fotó:DPPI
Hirdetés

Nico Rosberg bevehette volna az első sikánt, ha erőlteti, de akkor biztosan elfékezi az abroncsot, ami még újabb cserét is jelenthetett volna neki. A Mercedes AMG versenyzője örül, hogy ennyivel megúszta.

Hirdetés

A Mercedes Ausztria után ismét kettős győzelmet aratott, és Hamilton behúzta idei hatodik győzelmét. Még mindig csapattársa vezeti a bajnokságot, és tegnap nyerhetett volna, ha nem nézi be az első sikánt. Úgy véli, jól jött ki az esetből.

Hirdetés

“Ez egy szuper nap volt a csapat számára – nagyon megérdemlik ezt az eredményt. Az első és második hely olyan eredmény, amit hoznunk kell”- mondta Rosberg a futam utáni beszámolójában. “Remek volt, mindez egy ilyen szép és történelmi pályán – mi magunk mögött hagytuk a múltat. Nekem csalódást jelent a mai eredmény, de Lewis gyorsabb volt, jött mögöttem, és többet kellett kihoznom a dologból”- mondta a német versenyző.

“Sajnos félresikerült, elfékeztem a kanyart”- utalt az ominózus esetre. “Sikerülhetett volna a kanyar, bevehettem volna, de nagyon nagy a veszélye annak, hogy kockásra kopik a gumi a blokkolás miatt, és akkor még talán a boxba is ki kellene mennem – ezzel a második helyet is elveszíthettem volna. Egyszerűen az ösztöneimre hallgatva elhagytam a pályát, kíméltem az abroncsokat. Lewis így elment mellettem, kár érte”- állapította meg.

Hirdetés
Cikk archívum...