Rosberg hiába vesztette el az első helyét a bajnokságban, tudja, hogy még semmi sem dőlt el

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Nico Rosberg természetesen csalódott amiatt, hogy már nem ő vezeti a bajnokságot, ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy még sok van hátra.

Hirdetés

Lewis Hamilton egy remek és magabiztos versenyt futott Szingapúrban, miközben a német csapattársa csak szenvedett vasárnap. Mint az utólag kiderült, egy szennyeződés okozta a vesztét az éjszakai versenyhétvégén, ami egyúttal azt is jelentette számára, hogy elvesztette az első helyét a bajnokságban.

Hirdetés

A Japán Nagydíj előtt már Hamilton áll az élen 241 ponttal a neve mellett, míg Rosberg 238 egységet számol. A verseny továbbra is rendkívül szoros lehet a két pilóta között, de úgy tűnik, hogy a technika lesz az, ami majd eldönti a bajnoki cím sorsát.

„Mindig rossz, ha nem a te neveddel kezdődik a tabella, de ezek csak pillanatok, hiszen a legfontosabb az, hogy az év végén a te neved maradjon legelöl. Csak ez számít, semmi más. Persze egyfajta pszichikai hatása is van annak, ha vezeted a bajnokságot, de elég erősnek érzem magam ahhoz, hogy ez ne befolyásoljon.”

„Fontos, hogy a dolgok a helyére kerüljenek a megbízhatóságot illetően és Lewisszal a pályán döntsük el a kérdést. Idén már több alkalommal is megjártuk a technikával, ami nem jó, de ez egy technikai sport, amiről soha nem szabad megfeledkeznünk.”

Rosberg szerint még semmi sem dőlt el, és Suzuka egy olyan helyszín lehet, ahol akár vissza is szerezheti az első helyét.

„Bízom benne, és abban is, hogy minden rendben lesz az autóval. Suzuka egy pokolian gyors pálya, akárcsak az autó, így érdekes lesz látni ezt a fajta kombinációt.”

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Marko: Mi ez itt? Autósiskola, vagy versenyzünk?

Marko: Mi ez itt? Autósiskola, vagy versenyzünk?

Helmut Marko nem fogadta olyan rezignáltan a tényt, hogy szombattól új szabályt vezettek be a védekezésre vonatkozóan. A Red Bull Racing tanácsadója és mentora nem csodálkozik rajta, hogy egyre...

Verstappen után itt az anti-Gutiérrez szabály

Verstappen után itt az anti-Gutiérrez szabály

Az FIA módosított valamelyest a kék zászlók alkalmazásán, és a továbbiakban előzetes figyelmeztetést fog kapni az a versenyző, akit hamarosan leköröznek. Mostanában sok panasz érkezett a mezőnyből, így kénytelenek...

Cikk archívum...