Ricciardo nevetve és mosolyogva szedheti darabokra Vettelt

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Daniel Ricciardo mindenkit meglepett Milton Keynesben. Az ausztrál gyakorlatilag minden várakozást felülmúlt.

Hirdetés

Kimi Räikkönen és Fernando Alonso is versenyben volt Mark Webber megüresedett üléséért, amit végül a Toro Rosso ausztrál tehetsége kapott meg. Sokan akkor kritizálták a „bikák” döntését, miszerint egy gyenge versenyzőt ültettek a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel mellé.

Hirdetés

Sokat nem kellett várnunk arra, hogy Ricciardo rácáfoljon erre, és gyakorlatilag sokkolta a csapatát a teljesítményével. A Red Bull mindvégig tudta, hogy Daniel tehetséges, köszönhetően annak, hogy folyamatosan rálátásuk volt a Toro Rosso adataira, valamint a fiatal versenyző éveken át tesztelt nekik a szimulátor volánja mögött a bázison, de erre még ők sem számítottak.

„Daniel nagyszerű munkát végzett eddig, és egyúttal felülmúlta a várakozásainkat, talán még a sajátjait is, mivel nagyon hamar gyors tudott lenni.” – mondta Christian Horner csapatfőnök a brit Autosport kérdésére.

Ricciardo egyedüliként a szezonban két alkalommal is le tudta győzni a domináns Mercedest, miközben Sebastian Vettel 11 futamot követően is a csapattársa mögött áll a bajnokságban.

„Daniel azonban nem csak a sebességével emelkedett ki. Nagy nyomás alatt is képes jól teljesíteni az időmérőkön és a versenyeken. Mindezt nagyon könnyen kezeli. Németországban Fernando Alonso ellen például fantasztikus volt.”

„A mosolygós arc mögött egy igazán acélos és határozott versenyző van. Dan lelkesedése mindenkire pozitívan hatott a csapatnál. Sokan tisztelik őt! Ezzel együtt Sebastiannal is erős kapcsolatot ápol. Folyamatosan motiválják egymást, és olyan keményen dolgoznak a pályán, ahogy az csak lehetséges. Folyamatosan együtt működnek, és javítanak az autón.”

Hirdetés
Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Vegyes napot zárt szombaton a Renault az Ausztrál Nagydíj időmérőjén, a két versenyző közül Nico Hülkenberg mutatott sokkal jobb teljesítményt. A német ennek megfelelően elégedett is.

Cikk archívum...