Ricciardo: Ahhoz, hogy idén bajnok legyek, kell a Mercedes „segítsége” is

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Daniel Ricciardo szerint önerőből szinte lehetetlen lesz megnyernie a bajnoki címet az idei évben, de lehet rá esélye, ha a Mercedesnél továbbra is belső harcok dúlnak majd.

Hirdetés

A Red Bull Racing ausztrál versenyzője 12 futamot követően a legnagyobb esélyesnek mondhatja magát a bajnokságban a két Mercedes mögött. Ricciardo eddig háromból háromszor használta ki az esélyeit és nyert futamot.

Hirdetés

Legutóbb ez Belgiumban sikerült neki. Daniel ugyanakkor pontosan tudja, hogy nehéz dolga lesz, mivel a Mercedest önerőből, normál körülmények között szinte lehetetlen legyőzni.

„Senki sem gondolhatja komolyan, hogy innentől kezdve csak én fogok nyerni és önerőből. Ez szinte lehetetlen, mivel a Mercedes még mindig messze előttünk van a nyers tempót illetően, így sokkal inkább szerencsére van szükségünk.”

„Arra sem gondolhatunk, hogy a hátralévő versenyeken Lewis és Nico rendre össze fog ütközni egymással. Nyilvánvaló, hogy nincs közöttük valami jó kapcsolat, aminek a pályán is láthatjuk a hatását, de ennek ellenére ők az esélyesek.”

„Én azonban nem az a versenyző vagyok, aki feladná. Amíg van matematikai esélyem, küzdeni fogok. Ez egy remek szezon számomra, ami messze túlszárnyalja a képzeleteimet, hiszen már háromszor is nyerni tudtam. Nem lehetetlen megnyernem a bajnokságot, de ehhez egyedül nem leszek elég. Szükség van a szerencsére is, mivel a csomagunk nem olyan versenyképes, mint a Mercedesé.”

„A legjobb az, ha csak a munkámra összpontosítok, akárcsak a korábbi versenyeken. Ha átértem a célvonalon, ráérek gondolkozni a folytatáson.”

Hamarosan a Red Bull teljesen beállíthatja a négyszeres világbajnokot a fiatal ausztrál mögé, hiszen a német gyakorlatilag esélytelen a címre.

„Nincs erről szó. A csapattal nem beszéltünk még erről. Eddig sem voltak utasítások. Túl korai erről beszélni. Sok verseny van még hátra. Hamar fordulhat a kocka.”

Hirdetés
Cikk archívum...