Red Bull: Nem engedjük, hogy Vettel a Ferrarival teszteljen!

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A Red Bull Racing kijelentette, hogy semmilyen körülmények között nem fogják hagyni azt, hogy Sebastian Vettel Abu Dhabiban pályára guruljon a Ferrarival.

Hirdetés

A legutóbbi hírek szerint a négyszeres világbajnok érkezését az Amerikai Nagydíjon fogja megerősíteni a Ferrari, mely már egy ideje megállapodott, aláírt a címvédővel, de Fernando Alonso helyzete miatt a bejelentés még várat magára. A spanyol jövője azonban tisztázódni látszik, akit szintén Austinban jelenthet be a következő csapata, a McLaren.

Hirdetés

A Ferrari és Vettel is nagyon szeretné, ha még idén tesztelhetnének az idei Ferrarival, amire normál körülmények között lehetőségük is lenne Abu Dhabiban a hivatalos teszten, de erre minden bizonnyal nem fog sor kerülni.

A Red Bull Motorsport tanácsadója, Dr. Helmut Marko a német Auto Bild Motorsport kérdésére elmondta, ez a teszt nem fog megvalósulni, mivel nem adnak rá engedélyt. Az osztrák keményen fogalmazott és a döntésüket Sebastian számára is egyértelművé tették.

A Ferrari hiába tárgyalt Dietrich Mateschitz csapatával, az osztrákok nemet mondtak az idő előtti tesztre.

A Red Bull számára még az is sok(k) lehetett, hogy Vettel az utolsó utáni pillanatokban aláírt a rivális Ferrarihoz, noha a szerződése a következő évre is érvényes volt Milton Keynesben. A „bikák” 5 nappal az évadzáró Abu Dhabi Nagydíj után „szabadon engedik” Vettelt, de akkor már túl késő lesz ahhoz, hogy a német a Ferrarival teszteljen.

Hirdetés
Cikk archívum...