Raikkonen sem tudja, mi lesz a passzív „eszköz” sorsa


Lotus F1 Team
Hirdetés

A Lotus F1 Team ismét elővette a passzív DDRS-t, de a mai körülmények nem kedveztek a tesztelésnek. A finn versenyző maga sem tudja, hogy valaha bevetik-e élesben is a közel egy éves múlttal rendelkező rendszert.

Hirdetés

A Lotus továbbra is bízik az általuk csak eszköznek nevezett rendszerben, igaz, lassan egy éve, hogy először felbukkant a színen, és azóta mindenki letett róla. Ma Räikkönen autójára felszerelték, de a sorsa még mindig nem tisztázott.

Hirdetés

„Nem mentünk ki délelőtt, mert esett, így semmit sem tanulhattunk volna vele kapcsolatban”- mondta a finn. „Délután egyszer megpróbáltunk tanulni róla és munkára bírni, ezért van az, hogy csak a tesztabroncsokat és a keményebb keveréket használtuk”- mondta a továbbra is éles bevetésre váró passzív DDRS-ről.

„Ezen kívül nem sok mindent csináltunk – megpróbáltunk megtudni róla valamennyit. Majd egy bizonyos ponton döntünk róla, és akkor meglátjuk. Nem használnánk, ha azt gondolnánk, hogy nem lesz tőle jobb, de nem fog 10 km/órás különbséget jelenti”- mondta a 2007-es bajnok.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Cikk archívum...