Raikkönen imádná, ha az F1-en kívül is versenyezhetne

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A finn „Jégember” a királykateórián mellett is pályára gurulna, de ezt a szponzorok nem igazán teszik lehetővé.

Hirdetés

Kimi Räikkönenről mindig is köztudott volt, hogy szereti az extrém dolgokat, és ha teheti, akkor rögtön rali autóba ül. A „Jégember” korábban megpróbálkozott a profi ralizással is, és noha a sebessége megvolt hozzá, sokat hibázott, aminek rendre autótörés, borulás lett a vége.

Hirdetés

Räikkönen 2012 óta ismét a Forma-1-ben versenyez. Két év után elhagyta a Lotust és aláírt a Ferrarihoz, ahol 2007-ben világbajnoki címet ünnepelt. Idén eddig egy alkalommal sem tudta legyőzni Fernando Alonsót, aki ugyancsak nem elégedett, mivel az F14-T finoman szólva sem versenyképes.

Kimi legutóbb a Goodwood Festival of Speed eseményen lendült akcióba, melynek részeként pályára vitte a 2007-es bajnoki autóját. A 34 esztendős versenyző szívesen versenyezne a Forma-1 mellett is.

„Nyilvánvaló, hogy nagyon jó lenne, ha minden más kategóriában és különböző autókkal versenyezhetnék egyszerre. De manapság a szponzoroknak és a csapatnak nagy beleszólása van ezekbe a dolgokba.” – Räikkönen a fesztiválon.

A finn mellett John Surtees is volán mögé ült. Räikkönen kicsit irigyelte a legendát, aki az aktív korszakában sokkal szabadabban versenyezhetett.

„A múltban, amikor Surtees versenyzett, még sokkal nagyobb volt a szabadság. Szóval szeretnék egy időben más kategóriákban is versenyezni a Forma-1 mellett, mivel az F1-ben nincs mindig verseny, és tesztelésből sincs sok. Sajnos ezt most nem tehetjük meg, de remélhetőleg egy nap mindez változni fog.”

Hirdetés
Cikk archívum...