Raikkönen idő előtt elhagyja a Ferrarit? No komment

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Az olaszok egyelőre nem kívántak reagálni a legújabb pletykákra, miszerint ismét idő előtt kiadhatják Kimi Räikkönen útját Maranellóban.

Hirdetés

A Ferrari egy újabb gyenge évet zárhat a Forma-1-ben, mely időközben teljesen megújult az új 1,6 literes V6-os motorjaival. Az olaszok már előre jelezték, hogy noha ebből a szempontból mindenki tiszta lappal fog elrajtolni 2014-ben, a sport környezete nem ideális.

Hirdetés

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke legutóbb azt mondta, az F1 a jelenlegi formájában nem működik és tarthatatlan az, hogy nem a versenyzés, hanem a technika került előtérbe, amit a nézők igazán nem értenek, plusz még jó versenyeket sem láthatnak cserébe a pénzükért a helyszíneken, vagy otthon ülve a televíziók előtt.

A televíziós nézettségek drasztikusan csökkennek, ami nem jelent sok jót.

A Ferrarival kapcsolatos pletyka pedig az, hogy Räikkönen az idény végén elhagyja Maranellót, akárcsak tette azt 2009-ben, amikor szintén érvényes volt a szerződése a következő szezonra. A helyére sokan pályáznának, többek között Nicolas Hülkenberg is a Force Indiától. A német tavaly nagyon közel került ahhoz, hogy aláírjon a Ferrarihoz.

A Ferrari nem kívánt reagálni ezekre a pletykákra, és hangsúlyozta, elégedettek a finn „Jégember” munkájával. A legnagyobb gondot az F14-T versenyképessége jelenti. Legutóbb Räikkönen is elmondta, ő azzal számol, hogy jövőre is a Ferrari versenyzője lesz a Forma-1-ben.

Hirdetés
Cikk archívum...