Prost a DRS-től és a V6-tól is megszabadítaná az F1-et

Hírek


Hirdetés

Alain Prost nem azt akarja, hogy újra veszélyes és őrült legyen a sport, mint az ő idejében volt, hanem a látványt és a teljesítményt akarja fokozni. A Renault nagykövete Sanghajban beszélt ezekről.

Hirdetés

A francia vállalat a Sanghaji Autókiállítás alkalmával leplezte le az RS27 nevű koncepciót, megmutatva, miként képzelik az F1 jövőjét. Prost arról beszélt a bemutató kapcsán, min változtatna a Forma-1-ben.

„Nem szeretem a DRS-sel történő előzéseket”- mondta Prost Sanghajban az Autocarnak. „A nézők tudják, hogy ha nem nehéz, akkor nem is különleges a manőver, szóval nincs is értelme. Jobban preferálom azt, ahogy most, 2017-ben működik”- utalt arra, hogy idén kevésbé érződik a rendszer hatása.

Hirdetés

Ami talán meglepő lehet, a Renault nagyköveteként leváltaná a V6-os motorokat, amit anno a franciák is nagyon akartak a formulaváltáskor.

„Szerintem le kell cserélni, mert nagyobb teljesítménnyel kellene rendelkeznünk. Olyan motor kellene, ami egyszerűbb, lehetőleg kevésbé drága, de persze továbbra is legyen benne elektromosság”- mondta a négyszeres világbajnok.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Azt beszélik, manapság 900 lóerő felett vannak a legerősebb motorok, azaz a Mercedesé, de Prost szerint ez nem elég, és felidézte az első turbókat, melyek időmérőn az 1400 lóerős magasságban voltak.

„Amikor újra beülök és vezetek egy ilyen autót, nem hiszem el, hogyan csinálhattam. A lábad az első tengelynél van, nem voltak biztonsági elemek a pályákon. Őrült volt, tényleg nagyon az volt”- mondta. „Vezetni is nehéz volt. Amikor mostanában vezettem az 1983-as autómat (Renault RE40), egyszerűen nem tudtam felidézni, mit csinálhattam anno ezzel a kocsival. Annyira letaglózott, és azon töprengtem, hogyan voltam erre képes valaha is?”- fejtette ki a francia.

Azt nem akarja, hogy újra olyan legyen az F1, és szerinte a hibrid szerepét kellene fokozni, ami jó szolgálatot tehet a látvány szempontjából is.

„Távol kell tartanunk magunkat a művi versenyzéstől. Nem működnek a művi dolgok a versenyzésben”- szögezte le.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Szabó Krisztián második Portugáliában

Szabó Krisztián második Portugáliában

Egy nagy csatában kiharcolt második helyet ért el a címvédő Szabó Krisztián a ralikrossz Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriájának idei első versenyhétvégéjén a portugáliai Montalegrében.

Cikk archívum...