Óriási fordulat lehet jövőre: 2017-től minden újraindítás állórajtos lesz?!

Hírek


Hirdetés

Az autot motor und sport tudta meg, hogy villámgyors döntés született ma a paddocban: jövőre minden versenymegszakítást állórajt követhet, amennyiben minden lépcsőt sikerrel vesz az ötlet. Bernie Ecclestone és a csapatok mellette vannak.

Hirdetés

A meeting helyi idő szerint ma délután fél négykor volt Abu Dhabiban, amire az összes csapatot és Charlie Whitingot is meghívta Mr. E. A részvétel kötelező jellegű volt, a célja: jövőre jobb show kell, a tévétársaságok panaszkodnak, megszólaltak a vészharangok.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

Ecclestone ismét elővette, amit pár napja hozott le a sajtó: két 40 perces futam, köztük 20 perc szünet autóállításra, interjúk készítésére. A csapatoknak ez nem tetszett, helyette a Force India előállt egy másik elképzeléssel: minden versenymegszakítás után állórajt legyen, ne csak az esős futamokon, amiben már megállapodtak. Tehát ha szükség van a biztonsági autóra, akkor nem egyszerűen elengedik a mezőnyt, hanem állórajt lesz. Ha nem kell az SC, minden marad a régiben.

A csapatoknak tetszik a dolog, Ecclestone-nak is. A tévétársaságoknak azért, mert a rajt a legizgalmasabb szakasz, minél több van belőle, annál jobb. Az pedig már nem lehet olyan nagy kihívás, hogy a csapatok erősebb kuplungokat készítsenek, melyek elég edzettek az ismétlődő feladatra.

Ugyanakkor ez még nem hivatalos: át kell mennie a Stratégiai Csoport, az F1 Commission, és az FIA WMSC tagjainál is. Ráadásul nagyon kevés idő áll rendelkezésre mindehhez.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Visszavonult, de mégsem, 1. rész: Niki Lauda

Visszavonult, de mégsem, 1. rész: Niki Lauda

Nem Felipe Massa az egyetlen a Forma-1 történetében, aki először úgy dönt, hogy visszavonul, később mégis visszatér: korábban ugyanezt megcsinálta Niki Lauda, Alan Jones, Nigel Mansell és Michael Schumacher...

Hirdetés
A Sauber a Hondával tárgyal

A Sauber a Hondával tárgyal

A Sauber 2018-ban a Mercedes, vagy a Honda motorjaival folytathatja tovább, miután valószínűleg nem újítja meg a szerződését a Ferrarival.

Cikk archívum...