Newey nélkül a Ferrarinál nincs komoly jövő?

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Az utóbbi időben újra terítékre került a pletyka, miszerint a zseniális tervező – Adrian Newey – a Ferrarihoz igazol. Christian Horner csapatfőnök szerint ez nem fog megtörténni.

Hirdetés

Írta: N. Márton

A Ferrari utóbbi éveit az F1-ben sorozatos kudarcok jellemzik, és az új motorok sem hoztak változást az istálló életében. A rossz szereplés első áldozata Stefano Domenicali csapatfőnök volt, akinek helyét Marco Mattiacci vette át.

Hirdetés

Az olasz istálló azonban nem éri be ennyivel: gyakorlatilag nyílt titok, hogy Maranellóba próbálják csábítani a Red Bull technikai guruját, Adrian Neweyt.

Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnöke, aki szoros kapcsolatban áll a brit tervezővel, nem lát reális esélyt a váltásra: „Már majdnem egy éve találgatnak, hogy mi lesz a jövőben. Ő mindig egyértelművé tette, hogy milyen érzések kötik hozzánk, ő a Red Bullhoz tartozik. A kezdetektől fogva velünk van, és hatalmas részt vállalt a sikereinkből. Élvezi ezt a környezetet, szeret itt dolgozni, úgyhogy az egész csak egy spekuláció.” – zárta rövidre mondandóját az Autosport hasábjain a világbajnok csapat vezetője.

Luca di Montezemolo, a Ferrari vezére, csak annyit tett hozzá, hogy nem a csapatfőnök dolga a technikai háttér: „Marcónak most mindent meg kell tennie, hogy beépüljön az F1-be. Fontos azt is tudnia, hogy én nem fogok tőle olyanokat kérdezni, amire egy technikusnak kell válaszolnia. Más szakértő kell az aerodinamikához, a motorhoz, vagy a felfüggesztéshez.”

Hirdetés
Cikk archívum...