Napról napra egyre többet ér Lewis Hamilton: A Ferrari is akarja őt

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

2008 és 2014 Forma-1 világbajnoka maximálisan tisztában van ezzel és többek között emiatt sem sieti el a szerződéshosszabbítást a Mercedesszel.

Hirdetés

Lewis Hamilton jelenleg talán a Forma-1 legeladhatóbb figurája, akit az államokban is egyre többen ismernek, ami nagyrészt az életmódjának és annak köszönhető, hogy Nicole Scherzinger a barátnője.

Hirdetés

Ez természetesen egyúttal egy tudatos image-építés is lehet Hamiltontól, aki pillanatnyilag saját maga, menedzsment nélkül kezeli az ügyeit.

A brit tavaly újra felért a csúcsra és világbajnoki címet ünnepelhetett a Mercedesszel. Lewisnak minden lehetősége megvolt arra, hogy a szezon bizonyos pontján hosszabbítson a németekkel, de ő úgy döntött, hogy kivár. Mindeközben Nico Rosberg meghosszabbította a kontraktusát.

A háttérben természetesen a pénzügyi feltételek játszhatnak szerepet, hiszen Hamilton kétszeres világbajnokként napról napra egyre értékesebb, ami egyértelműen tapasztalható. A szerződése az idei szezon végén lejár a csapatával, de 99.9%, hogy hosszabbítani fognak egymással. Legalábbis ezt mondják a Mercedesnél és Niki Lauda is, aki a SID német hírügynökség kérdésére azt nyilatkozta, hogy nem aggódik, hiszen mindkét fél ugyanazt akarja.

Toto Wolff, a Mercedes első embere nemrég elmondta, ha valami csoda folytán Hamilton mégsem hosszabbítana, akkor Fernando Alonso, vagy Valtteri Bottas ülhet a brit helyére. Érdekességképpen érdekes megjegyezni, hogy a spanyol világbajnok elmondása szerint több évre tervez a McLarennel, míg a Williams biztos a finn versenyzője maradásában.

Olaszországban egyre többet beszélnek arról, hogy a Ferrari továbbra is kapcsolatban van Hamiltonnal, aki 2016-tól a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel csapattársaként folytathatná tovább. Az olaszok minden idők legkomolyabb fizetésével csábítanák el Lewist, aki idén „nagyon könnyen” háromszoros világbajnok lehet a Mercedesszel. Az már megint más kérdés, hogy a brit Maranellóban úgy versenyezne, hogy minden Vettel köré épül…

A kérői között szerepelhet még a McLaren is, ahol Jenson Buttonnak ugyancsak érvényes szerződése 2016-ra.

A helyzet akkor fog érdekessé válni, ha pár futam elteltével Hamiltonnak még mindig nem lesz szerződése 2016-ra a Mercedesszel.

Hirdetés
Cikk archívum...