Na de miért nem megy Carlos Sainz a Mercedeshez?

Hírek


XPB Images
Hirdetés

Több oka is van annak, hogy Carlos Sainzt, a Toro Rosso pilótáját nem engedi el a Red Bull a legnagyobb rivális Mercedeshez, ahogy annak idején a Renault-tól sem hallgattak meg ajánlatokat. Ezeket nézzük most meg.

Hirdetés

Carlos Sainz 2016-ot még úgy kezdte, hogy bizonyítania kellett, érdemes a Toro Rosso ülésére, egyúttal a Forma-1-ben maradásra. Év végére eljutott oda, hogy az anyacsapat Red Bull a világ minden pénzéért sem engedi el őt, sem a nagy építkezésben lévő Renault-hoz, sem az egyik legnagyobb rivális Mercedeshez.

Hirdetés

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

De miért? Több oka van ennek. Egyrészt, mert amíg csapattársak voltak, megszorongatta, sőt több esetben verte is csapattársát, az akkor még szintén a Toro Rossónál vezető Verstappent. Tette ezt úgy, hogy ő maga öt kilóval nehezebb csapattársánál. Ennek ellenére többször megfogta holland csapattársát, a futamokon például döntetlenre kihozta Verstappen ellen, akit ezzel eléggé felcukkolt.

Amikor aztán a Red Bull úgy döntött, hogy a lefokozott Danyiil Kvjat helyére nem őt, hanem Verstappent ülteti be, azzal pedig a spanyolt bőszítették fel nagyon csúnyán. Sainz az újonnan kapott orosz csapattársát rommá verte, ráadásul úgy, hogy Kvjat tavaly még verte Ricciardót a Red Bullnál.

Ezekből arra a következtetésre juthatunk, hogy Carlos Sainz is van olyan szinten, mint a Red Bull jelenlegi versenyzői, és tökéletes megoldás lehet arra az esetre, hogyha az anyaistállónál történne valami váratlan. Ez a váratlan pedig 2018-ban könnyen eljöhet, ugyanis egyre inkább nyílt titokként kezelik a tényt, hogy a Ferrarinál minimum egy hely megüresedik, erre pedig Ricciardo és Verstappen a legnagyobb esélyesek.

Sainz emellett nagyon jó csapatember és képes olyan autóval is jó eredményeket elérni, ahol az autóban rejlő lehetőségek ezt nem feltétlenül tennék lehetővé. Ezeket figyelembe véve, valamint azt a gondolatot követve, hogy a Red Bull immár hét éve fekteti Sainzba az energiát – miért erősítenék vele egyik riválisukat?

Hirdetés
Cikk archívum...