Minden versenyező hazardírozhat a rajtnál: Hamiltonnak bejött Monzában

Hírek


fotó:DPPI
Hirdetés

Lewis Hamilton annyira jól kapta el a rajtot Monzában, hogy többen még mindig vitatják annak szabályosságát, azt gyanítják, a Mercedes versenyzője kiugrott. Charlie Whiting elmagyarázta, minek köszönhető a brit bajnok remek reakcióideje, ami ugyan szabályos, de könnyen büntetés lehet belőle.

Hirdetés

A Ferrarik, különösen Alonso, remek rajtolók, míg Webber mindig is rosszul állt ezen a téren. Hamilton Monzában alkotott nagyot: mindössze 0.05 másodperccel a piros lámpák kialvása után már “úton volt” az F1 W05 Hybrid. Mindez annak fényében gyanús, hogy a reakcióidőt 2 tizedre teszik a Forma-1-ben.

Hirdetés

Whiting elmagyarázta, minek köszönhető Hamilton remek rajtja: a dolog megengedett, de veszélyeket tartogat.

“Nálunk nem az a helyzet, mint az atlétikában, ahol megkövetelnek egy bizony reakcióidőt. Mi a következőképp járunk el: aki előre meg akarja saccolni a rajtjelet, az kockázatot vállal. Ha túl korán indul el, büntetés jár érte”- mondta az FIA versenyigazgatója az Auto Motor und Sportnak. “Ha pont akkor alszanak ki a lámpák, akkor szerencsés volt. Ez egy póker, amit mindenki magával vív.”

Hirdetés
Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Hülkenbergnek most minden szép és minden jó

Vegyes napot zárt szombaton a Renault az Ausztrál Nagydíj időmérőjén, a két versenyző közül Nico Hülkenberg mutatott sokkal jobb teljesítményt. A német ennek megfelelően elégedett is.

Cikk archívum...