Megy a licit a Caterham üléseire: Barrichello, Lotterer, Rossi és a többiek

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

Lehetséges, hogy Rubens Barrichello lesz az egyik pilótája a Caterham csapatnak az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon.

Hirdetés

Mint ismeretes, a Caterham F1 Team ideiglenesen megmenekült, és részt vehet az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon. Ez elsősorban a rajongók pénzügyi támogatásának köszönhető, de a hivatalos tájékoztatás szerint komoly érdeklődők vannak a csapatra, akiknek a támogatásával az istállóra messze szebb jövő várhatna.

Hirdetés

Most a legérdekesebb kérdést az jelenti a Caterham háza táján, hogy kik lesznek a pilóták Abu Dhabiban. Marcus Ericsson már távozott a csapattól, addig Kamui Kobayashi mögött nincs pénz, így a svéd és a japán szereplése gyakorlatilag kizárható.

A Caterham már korábban megállapodott Rubens Barrichellóval az utolsó versenyekre, de miután a gárda Amerikában és Brazíliában sem tudott versenyezni, kérdésessé vált a brazil indulása. Ez azonban nem zárja ki azt, hogy Rubens ott legyen Abu Dhabiban és részt vegyen az utolsó F1-es versenyén. A 42 esztendős brazil 1993 és 2011 között versenyzett a kategóriában.

A másik esélyes Andre Lotterer lehet, a háromszoros Le Mans-i 24 órás győztes pilóta, aki idén egy alkalommal már versenyzett a Caterham színeiben. A szintén tapasztalt versenyző újabb ajánlatot kapott a csapattól, de egyelőre nem mondott igent a lehetőségre. Lotterer a Belga Nagydíjon állt rajthoz, de a futam nem sokáig tartott számára, és állítólag össze is veszett a csapattal.

Az Audi gyári versenyzője megerősítette, hogy ajánlatot kapott Abu Dhabira a Caterham-tól, de hozzátette, nem biztos abban, hogy ezt el kellene fogadnia.

Alexander Rossi szintén az esélyesek között szerepelhet. A 23 éves amerikai versenyző 2012 és 2014 között a Caterham tesztpilótája volt, majd év közben átszerződött a Marussiához, ahol Jules Bianchi súlyos balesete miatt majdnem bemutatkozhatott a Forma-1-ben, méghozzá hazai közönség előtt.

A lista állítólag sok olyan versenyzőt tartalmaz, akik mögött ugyan van pénz, ezzel szemben F1-es tapasztalat nem sok, plusz a szuper-licensz is kérdéses, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki rajthoz tudjon állni.

Hirdetés
Cikk archívum...