Megmondtuk: A Saubert a csoda mentette meg, de 2017-ben…

Hírek


Fotó:XPB
Hirdetés

A Sauber 2015-höz hasonlóan idén is elég gyenge teljesítménnyel rukkolt elő, és csakis a szerencsének köszönhetik, hogy nem lettek utolsók a konstruktőrök között.

Hirdetés

A Sauber már év elején is elég esélytelennek tűnt, ahogy tavaly is. Miután a svájci istálló közel állt a csődhöz, nem is csoda, hogy nem tudtak villantani.

Hirdetés

Szerző: Zajos Klára, Motorsport.com

Év közben tehát nem is az autó teljesítménye volt a középpontban, sokkal inkább a csapat túlélése volt a tét. Szerencsére egy svájci befektető megszánta a hazai istállót, vagyis az idei szenvedés után jövőre valóban fejlődhetnek majd. 

Arról nem is beszélve, hogy hatalmas szerencséjükre az ég leszakadt Brazíliában, és Nasr-nek hála két pont a csapat neve mellé is került. Így 10.-ek lettek a konstruktőrök között, és jövőre egy szép nagy összeggel nő a bankszámlájuk.

Ennek ellenére a brazil versenyzőnek valószínűleg búcsúznia kell a királykategóriától – Ecclestone támogatásával együtt is – ugyanis a Sauber már nem akarja megtartani Nasrt.

Ha pedig Massa valóban visszatér a Williamssel, akkor a mezőny nem is marad brazil versenyző nélkül…

Felipe Nasr, Kamui Kobayashi, Marcus Ericsson

Nasr, Ericsson?

Ericsson idn rendkívül beleszürkült a mezőnybe – mondjuk egy Sauberral nehéz is kitűnni – és a csapat életmentő két pontja is csapattársa nevéhez köthető. A helye azonban garantáltnak tűnik 2017-re, viszont nem nagyon reménykedhet benne, hogy jövőre egy nagy csapat lecsap majd rá. Ehhez több kell.

Nasr bár a csodát valóra váltotta, a Forma-1-es távozása egyre valószínűbbnek tűnik. A brazil egyáltalán nem nyugodhat meg a téli ünnepek alatt, hiszen a Sauber és a Manor is erősen fontolgatja, hogy akarják-e őt. A pilótapiac azonban egyelőre “befagyott” Rosberg visszavonulása miatt…

Hirdetés
Cikk archívum...