Megállás nélkül dolgozik a Ferrari, karácsonykor is csak két napra álltak le

Hírek


Hirdetés

Sergio Marchionne szerint a csapat nagyon keményen dolgozik azért, hogy újra a csúcsra érjenek.

Hirdetés

Karácsonykor az ember találkozik a családtagjaival, a rég nem látott rokonokkal és ismerősökkel – legalábbis optimális esetben, ugyanis vannak, akiknek nem adatik meg ez a lehetőség. Közéjük tartoztak most a Ferrari F1-es csapatának dolgozói is, akik mindössze két szabadnapot kaptak karácsonykor, így aligha maradt idejük család- és rokonlátogatásra.

Hirdetés

Az, hogy a Ferrari ennyire szigorú lett, egyáltalán nem a véletlen műve, ugyanis az elmúlt évek gyenge teljesítménye miatt az elvárások és az azzal együtt járó nyomás soha nem volt még olyan nagy a csapaton, mint most. „A srácok fáradhatatlanul dolgoztak. Karácsonykor mindössze két nap szabadságot tudtunk nekik adni”, mondta Marchionne.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat!

A Ferrari elnöke az elsők között lenni, akik kritizálják a csapatot, de akkor is ott van az élen, ha az elvégzett kemény munkát kell méltatni, úgy, mint most: „Az autó építése jó ütemben halad, és a motor is jól teljesít a tesztpadon, de egyelőre még ne kezdjünk el jósolgatni, majd meglátjuk, milyen sikereket tudunk elérni a pályán. Jelen pillanatban az erőforrásnak, az aerodinamikai elemeknek és az új szabályoknak köszönhetően rengeteg dolgunk van.”

Marchionne 2014 szeptemberében vette át a csapatot Luca di Montezemolotól, ám már előtte is látta, hogy a dolgok nem jó irányba haladnak. „Túl későn vetem át a csapatot, de tiszteletben tartottam a munkájukat, és hagytam őket dolgozni. Talán, ha korábban átveszem az irányítást, már az előző szezon is másként alakult volna.”

A vezető szerint az, hogy idén milyen eredményeket érnek majd el nem azon múlik, hogy a Mercedes mit tesz, hanem azon, hogy ők mit fognak alkotni: „Csak rajtunk múlik, hol fogunk végezni. A saját munkánkra kell koncentrálnunk, és maradéktalanul el kell végeznünk azt.” Végül azt is megemlítette, hogy a Ferrari még mindig az egyik legnépszerűbb csapat, és hozzátette, nem ismer olyan F1-es versenyzőt, aki ne szeretne a Ferrarinak vezetni.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Visszavonult, de mégsem, 1. rész: Niki Lauda

Visszavonult, de mégsem, 1. rész: Niki Lauda

Nem Felipe Massa az egyetlen a Forma-1 történetében, aki először úgy dönt, hogy visszavonul, később mégis visszatér: korábban ugyanezt megcsinálta Niki Lauda, Alan Jones, Nigel Mansell és Michael Schumacher...

Hirdetés
A Sauber a Hondával tárgyal

A Sauber a Hondával tárgyal

A Sauber 2018-ban a Mercedes, vagy a Honda motorjaival folytathatja tovább, miután valószínűleg nem újítja meg a szerződését a Ferrarival.

Cikk archívum...