Megállapodott egymással a Ferrari és a McLaren: 35 millió eurót fizetnek a britek Alonso távozásáért

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A spanyol MARCA jelentése szerint a McLaren 35 millió eurót fizet Fernando Alonsóért, akinek 2016-ig érvényes a szerződése Maranellóban.

Hirdetés

Igencsak felgyorsultak az események a Ferrari háza táján, mely nagyon úgy tűnik, hogy elengedi a kétszeres világbajnok versenyzőjét, akihez korábban úgy ragaszkodott, mint senki máshoz.

Hirdetés

Alonso távozásának hátterében az új vezetőség áll, miután a spanyol nem ápol jó kapcsolatot ezekkel az emberekkel: Marco Mattiacci csapatfőnök, Sergio Marchionne elnök.

Mint arról az F1-live.hu nemrég beszámolhatott, az olasz sajtó biztosra veszi Fernando távozását, miközben lassan már Sebastian Vettel érkezése is borítékolható, aki így Kimi Räikkönen csapattársa lehet.

A spanyol MARCA mindeközben azt írja, hogy a Ferrari és a McLaren megállapodott egymással Alonso kivásárlását illetően. A McLaren a Honda támogatásával 35 millió eurót fizet a 2016-ig aláírt szerződés felbontásáért cserébe. Ebben természetesen nincs benne Alonso mclarenes fizetése, mely legalább ekkora összeg lesz 2015-től.

Fernando nem akart váltani, de a Ferrarinál kialakult helyzet és a McLaren vonzó projektje miatt a távozás mellett döntött.

Hirdetés
Cikk archívum...