Megállapodott egymással a Ferrari és a McLaren: 35 millió eurót fizetnek a britek Alonso távozásáért

Hírek


Fotó: DPPI
Hirdetés

A spanyol MARCA jelentése szerint a McLaren 35 millió eurót fizet Fernando Alonsóért, akinek 2016-ig érvényes a szerződése Maranellóban.

Hirdetés

Igencsak felgyorsultak az események a Ferrari háza táján, mely nagyon úgy tűnik, hogy elengedi a kétszeres világbajnok versenyzőjét, akihez korábban úgy ragaszkodott, mint senki máshoz.

Hirdetés

Alonso távozásának hátterében az új vezetőség áll, miután a spanyol nem ápol jó kapcsolatot ezekkel az emberekkel: Marco Mattiacci csapatfőnök, Sergio Marchionne elnök.

Mint arról az F1-live.hu nemrég beszámolhatott, az olasz sajtó biztosra veszi Fernando távozását, miközben lassan már Sebastian Vettel érkezése is borítékolható, aki így Kimi Räikkönen csapattársa lehet.

A spanyol MARCA mindeközben azt írja, hogy a Ferrari és a McLaren megállapodott egymással Alonso kivásárlását illetően. A McLaren a Honda támogatásával 35 millió eurót fizet a 2016-ig aláírt szerződés felbontásáért cserébe. Ebben természetesen nincs benne Alonso mclarenes fizetése, mely legalább ekkora összeg lesz 2015-től.

Fernando nem akart váltani, de a Ferrarinál kialakult helyzet és a McLaren vonzó projektje miatt a távozás mellett döntött.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
Hirdetés
Fotókon a Williams FW40!

Fotókon a Williams FW40!

A Williams F1 Team közölt pár fotót a 2017-es autójáról, amit eddig csak grafikán láthattunk. Az autóval Felipe Massa hajt pályára elsőként jövő hétfőn.

Számos G6 típusnevet levédetett az LG

Mobil

Az LG úgy tűnik, jó néhány változatot készíteni szeretne legújabb csúcskészülékéből, legalábbis erre utal az, hogy számos, a készülékhez köthető típusnevet levédettek.

Cikk archívum...