Massa senkinek sem fog segíteni Abu Dhabiban: ő is magára maradt 2008-ban

Hírek


fotó:DPPI
Hirdetés

Tegnap este Felipe Massa szerepe került előtérbe Interlagosban, köszönhetően annak, hogy felállt a dobogóra hazai pályán és Nico Rosberg nem sokkal később a “segítségét kérte” az évadzáróra. A Williams versenyzője nem lelkesedik a dologért, mindenki kaparja ki magának, ami jár.

Hirdetés

És valóban, akár ironikusan is végződhetne az idei szezon: ha Rosberg nyer, Massa pedig maga mögött tartja Hamiltont, akkor azzal a williamses “elveheti” a címet attól a Hamiltontól, aki 2008-ban ellene lett bajnok. Akkor Massa pár másodpercig bajnoknak érezhette magát Interlagosban, de a később érkező Hamilton megelőzte Glockot, elorozva a címet egy ötödik hellyel. Massa inkább nyerne, semmint Rosbergnek segítene, de a német versenyző ennél kisebb szívességre gondolt.

Hirdetés

A La Gazzetta dello Sport is felidézte a párbeszédet. “Szerintem Felipe Massa segíthetne nekem azzal, hogy hihetetlen hétvégét teljesít”- idézték Rosberget. Massa köszöni, inkább magára összpontosít. “Nem, senkinek sem fogok segíteni. Amikor harcban voltam a címért, nekem sem segített senki. Azért fogok versenyezni, hogy megpróbáljak nyerni, minden egyes lehetőségből előnyt akarok kovácsolni”- mondta a brazil.

Rosberg szerint ez már-már sok lenne tőle. “Nem, a győzelem túl sok lenne már. Elég lenne, ha mögöttem lennél, de Lewis előtt. Mindenesetre ez a dupla pont kicsit művinek hat, általában véve elmondható, hogy nem nagyon tetszik.”

Alonsónak is van vélemény a dupla pontokról. “Attól függ, ki fog nyerni. Ha Rosberg nyer, akkor jó szabály lesz neki, rossz Hamilton szempontjából, máskülönben semmi sem változik. A Forma-1-ben nagyon sokszor változtattak a rendszeren, és pár szezon máshogy alakult volna.”

 

 

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a Forma-1 és a motorsport híreiről, kérjük, lájkold a GP-live.hu Facebook-oldalát.
A Ferrari vesztét a részletek okozták Austinban!

A Ferrari vesztét a részletek okozták Austinban!

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke nem szívesen beszélt egy olyan nehéz hétvégéről, mint az austini, de végül megmagyarázta csapata hibáit. Vettel csak negyedik lett, bár sok probléma hátráltatta.

Hirdetés
Rosberg nem esett extázisba a 2. helytől!

Rosberg nem esett extázisba a 2. helytől!

Nico Rosberg az Amerikai Nagydíjat követően elmondta, nem boldog a második hellyel, még akkor sem, ha az előnye továbbra is 26 pont bajnoki riválisa és csapattársa, Lewis Hamilton előtt....

Cikk archívum...